…
21 Ocak 2018, Pazar

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Yönetici ve Teknik Personeline Yönelik Eğitim Programı Gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı tarafından Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) yönetici ve teknik personeline yönelik eğitim programı gerçekleştirildi. Erişilebilirliğin sağlanması için teknik bilgilerin aktarıldığı 17-18 Ocak tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen eğitime 34 ilden 90 kişi katılım sağladı.
PTT merkez ve şubelerinde erişilebilirliğin hayata geçirilmesini amaçlayan eğitim programı kapsamında 34 Başmüdürlüğün Yapı İşleri Başkanlığında görev yapan teknik müdür, mimar, mühendis ve teknik unvanlı personele yeni projelerde engelsiz tasarım ve inşaat yapılması; mevcut olanlarda ise erişilebilirlik durumunun tespit edilmesi, bu tespitler ışığında gerekli düzenlemelerin yapılmasıyla erişilebilirlik standartlarına uygunluk sağlaması ve farkındalığının arttırılması amacıyla yapılı çevrede erişilebilirlik konusunda teknik bilgiler verildi.   
Eğitimin ilk oturumu, “Erişilebilirlik Filmi” gösterimi ve Erişilebilirlik Dairesi Başkan V. Dr. Deniz Çağlayan Gümüş tarafından yapılan Erişilebilirliğe Giriş/ Erişilebilirliğin Önemi konulu sunum ile başladı.
Eğitimde katılımcılara ayrıca “ülkemizdeki erişilebilirlik mevzuatı” ve “erişilebilirlik standartları”na ilişkin güncel bilgilerin yanı sıra, “farklı gruplarda yer alan engellilerin yapılı çevredeki gereksinimleri ve yapılması gerekenler”, “erişilebilirlik izleme ve denetleme formları”, “hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretleri uygulama esasları” gibi konularda sunumlar yapıldı.
Eğitimin son oturumunda ise katılımcılar gruplara ayrılarak Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formları Genelgesi ekinde yer alan formları kullanarak mevcut durum tespiti uygulaması gerçekleştirdiler. Tespit çalışmalarının ardından elde edilen sonuçlar ve çözüm önerileri grup sözcüleri tarafından sunuldu.

$(document).ready(function() { $("a[rel=5a65ed03290eac8f286d20fb]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });