…
…
29 Kasım 2019, Cuma Kırıkkale, TÜRKİYE

Palyatif Bakımda Güncel Yaklaşımlar Sempozyumunda Bakıma Muhtaç Engelli ve Yaşlılarımıza Sunulan Hizmetler İle Palyatif Bakım Hizmetlerinin Geliştirilmesi Konuşuldu


Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Dernekleri Federasyonu ve Palyatif Sağlık Hizmetleri Derneği işbirliğinde Kırıkkale’de Palyatif Bakımda Güncel Yaklaşımlar konulu sempozyum 27.11.2019 günü gerçekleştirildi.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Dernekleri Federasyonu ve Palyatif Sağlık Hizmetleri Derneği işbirliğinde Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi - 14 Mart Konferans Salonu’nda, Palyatif Bakımda Güncel Yaklaşımlar konulu sempozyum, 27.11.2019 günü yapıldı. Sempozyuma Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Avni ÖZKAYA ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Betül TAMKOÇ katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Avni ÖZKAYA, Palyatif Bakımda Güncel Yaklaşımlar konulu sempozyumun açılış konuşmasında “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bakıma muhtaç engelli ve yaşlılarımıza sunulan hizmetler ile palyatif bakım hizmetlerinin geliştirilmesinin önemine ilişkin” bilgiler verdi. Genel Müdür Yardımcısı Avni ÖZKAYA ayrıca ‘Palyatif Bakımda Önemli Noktalar’ başlıklı oturumu yönetti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Betül TAMKOÇ da “Bütünleşik Bakım Modeli” konulu sunum gerçekleştirdi. TAMKOÇ sunumunda; “Ülkemizde yaşlı nüfus oranının artış göstermekte olduğu, bu durumun ise başta sağlık, bakım ve sosyal güvenlik sistemleri olmak üzere, yaşlılarımıza yönelik birçok sosyal devlet politikasının yeniden düzenlemesini mecbur kıldığı, bu kapsamda hazırlanan Bütünleşik Bakım Modelinde, evde sağlık bakımından sosyal çalışmaya; gündüz bakımdan uzun süreli bakıma; palyatif bakımdan manevi bakıma birçok bakım hizmeti modeli ve psikososyal destek hizmetinin birlikteliğinin planlandığını” ifade etti.