…
…
11 Şubat 2020, Salı Ağrı Türkiye

Özel Sporcu Reşan Çetrez Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına Hazırlanıyor


Ağrı'da, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesinde kalan Reşan ÇETREZ Erzurum'da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası'nda Kayaklı Koşuda yıldızlar kategorisinde birinci oldu.

Yüzde 55 mental retardasyon rahatsızlığı bulunan 14 yaşındaki özel sporcu Reşan ÇETREZ, kayaktaki başarısıyla adından söz ettiriyor.

Ağrı'da, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesinde kalan Reşan ÇETREZ'in hayatı, uluslararası yarışmalarda önemli dereceleri bulunan beden eğitimi öğretmeni Yonca KARADEMİR'in kendisini keşfetmesiyle değişti.

Çocuk Evleri Sitesinde görevli antrenör KARADEMİR ile spora başlayan ve 2 yıldır ara vermeden antrenmanlarına devam eden özel sporcu, oldukça zor olan kayak branşındaki başarısıyla adından söz ettiriyor.

Erzurum'da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası'nda Kayaklı Koşuda yıldızlar kategorisinde birincilik elde eden 14 yaşındaki Reşan ÇETREZ, Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarılı olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye Şampiyonu Oldu Milli Takıma Seçildi

Yüzde 55 mental retardasyon rahatsızlığı bulunan Reşan ÇETREZ, Palandöken Kayak Merkezi'nde 14 Ocak'ta gerçekleştirilen ve 14 ilden 24 sporcunun katıldığı organizasyonda ‘Kayaklı Koşu’, kategorisinde Türkiye şampiyonu olmayı başardı, milli takım kadrosuna seçildi.

Özel sporcu, evraklarının yetişmesi halinde İtalya'da yapılacak Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek. Özel sporcu Reşan ÇETREZ, hedefinin Avrupa ve dünya şampiyonlukları olduğunu ve hayallerine kavuşmak için yoğun çalıştığını belirtti. Ağrı Valisi Süleyman ELBAN makamında Ağrı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürü Mehmet Şafi ERİM, beden eğitimi öğretmeni Yonca KARADEMİR ile Ağrı ilinin ilk engelli Kayaklı Koşu Türkiye şampiyonu Revşan ÇETREZ’i, kabul ederek özel sporcuyu altınla ödüllendirdi.