…
…
…
30 Ocak 2020, Perşembe Çankaya Ankara Türkiye

Namibya Cumhuriyeti Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Refah Bakanlığı Heyeti Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi


Namibya Cumhuriyeti Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Refah Bakanlığı heyeti tarafından 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Namibya tarafı ve Windhoek Büyükelçiliği görüş ve talepleri doğrultusunda oluşturulan program çerçevesinde, 29 Ocak 2020 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Söğütözü yerleşkesinde, 8. Kat toplantı salonunda Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Genel Müdürlük ve çalışmalarını tanıtmak üzere bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Namibya Cumhuriyeti Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Refah Bakanlığı yetkilileri; Sn. Albert BİWA, Sn. Henda Pampili DİAS, Sn. Filimon SHİİMİ, Sn. Oscar MUHAPİ, Sn. Samuel JEGEDE, Sn. Isak Christiaan Jacobus STRAUSS, Sn. Miyaze WALUBİTA, Sn. Lesley Charles USURUA ve Sn. Frans Ndalikokule TAAPAPİ’den oluşan heyet, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Vekili Faik YILDIRIM, daire başkanları ve uzmanlarla görüştü.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Vekili YILDIRIM; Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün engellilerin ve yaşlıların ayrımcılığa uğramadan insan haklarından yararlanarak toplumsal hayata katılmaları için ulusal düzeyde politika ve stratejilerin belirlenmesi çalışmalarını koordine ettiğini, engellilere ve yaşlılara yönelik yürütülen sosyal hizmet faaliyetlerine ilişkin ilke, usul ve standartları belirlediğini, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağladığını vurguladı.

 Engelli ve yaşlılara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde sunulduğu belirtilerek Daire Başkanlıkları personeli tarafından ayrıntılı bilgi verildi, Namibya Cumhuriyeti Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Refah Bakanlığı Heyet üyelerinin uygulamalara ilişkin soruları yanıtlandı.