…
27 Ocak 2021, Çarşamba Ankara, TÜRKİYE

Milli Eğitime 500 Engelli Öğretmen Ataması


Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden 2018 ve 2020 EKPSS sınavından 50 ve üzerinde puan alan 500 engelli öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre; ÖSYM tarafından yapılan ve lisans mezunu engelli vatandaşların girdiği 2018 ve 2020 EKPSS sınavlarından 50 ve daha yüksek puan alan 500 engelli öğretmen adayı için müracaatlar 1-5 Şubat tarihinde alınacaktır. Başvurular http://personel.meb.gov.tr/ adresinden Elektronik Ön Başvuru Formu ile yapılacaktır.

Engelli öğretmen alımı başvuru kılavuzuna göre; Üniversitelerin ilgili lisans bölümlerinden mezun olan ve başvuru şartlarını taşıyan adaylar Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde bulunan ön başvuru formunu 1-5 Şubat tarihleri arasında doldurarak başvurularını yapmış olacaklar. Ön başvurular neticesinde öğretmen adayları 11 Şubat'ta tercih yapacaklardır. Puan üstünlüğüne göre yapılacak atamalar ise 16 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

Birden fazla mezuniyeti bulunan adaylar sadece bir alana müracaat edeceklerdir. Eğitim fakültesi dışındaki bir programdan mezun olup 1 Ocak 2021 tarihinden önce tamamlanmış pedagojik formasyon eğitimi sertifikası bulunan adayların, belgenin tarih ve sayısını sisteme girmeleri zorunludur.

Başvuru şartları ve detaylar için tıklayınız ....