…
…
01 Temmuz 2019, Pazartesi Ankara, TÜRKİYE

Millet Bahçelerinde ve TOKİ Projelerinde Erişilebilirlik Toplantısı Yapıldı


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Hizmet binasında 27 Haziran 2019 tarihinde Millet Bahçelerinde ve TOKİ tarafında yapılan diğer projelerde erişilebilirliğin sağlanmasına yönelik bir toplantı gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıda Erişilebilirlik Dairesi Başkan Vekili Dr. Deniz ÇAĞLAYAN GÜMÜŞ tarafından yapılan sunumda engelliliğe dayalı ayrımcılık, erişilebilirliğin tanımı ve önemi, engel gruplarının yapılı çevredeki gereksinimleri gidermeye, bağımsız ve güvenli olarak hareket etmelerinin sağlamaya yönelik Türk Standartları, açık alanlar, binalar ve bilgilendirme hizmetlerinde yapılması gereken erişilebilirlik uygulamaları ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Bunun yanı sıra erişilebilirlik mevzuatı ve 30 Mayıs 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan, Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ile ilgili hususlar aktarıldı.

Toplu Konut Projeleri Araştırma Dairesi Başkanı Serhat GÜNKAN ile Etüd Proje Şube Müdürlüğü ve Altyapı ve Çevre Şube Müdürlüğü yönetici ve personelleri, Genel Müdürlüğümüz Erişilebilirlik Dairesi teknik personelleri ve Millet Bahçelerinin proje ihalelerini alan firmaların temsilcileri peyzaj mimarlarının hazır bulunduğu toplantıda Millet Bahçelerinde ve TOKİ tarafından yapılan diğer projelerde erişilebilirliğinin sağlanması amacıyla göz önünde bulundurulması gereken kriterler görüşüldü.