…
05 Kasım 2020, Perşembe Ankara, TÜRKİYE

Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Toplantısında Aktif Yaşlanma Temelinde Tasarlanan Strateji Konuşuldu


Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan Koç’u Ziyaret Etti

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ’u Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Söğütözü yerleşkesinde ziyaret etti.

Dünyadaki yaşlanma eğilimine benzer demografik bir dönüşümün Türkiye’de de yaşandığının vurgulandığı toplantıda, ülkemizden daha önce yaşlanmaya başlamış toplumlarda benimsenen ve uygulanan çeşitli evde bakım ve gündüz bakım modelleri ele alındı. Aktif yaşlanma kavramı temelinde tasarlanan strateji, belirlenen politika ve öngörülen vizyon çerçevesinde yatılı, kurumsal yaşlı bakımından toplum destekli, evde ve gündüz bakım öncelikli yaşlı bakımına geçiş irdelendi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT, ülkemizde aktif yaşam merkezlerinde yaşlılığa ilişkin uygulanabilecek çeşitli modeller, bu modellerin sürdürülebilirliği, üniversite ve sivil toplum kuruluşları gibi paydaşlar ile koordinasyonun önemini vurguladı ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini belirtti.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, hâlihazırda yaşanması istenen değişime yönelik projeler geliştiren ve aktif yaşlanma kavramsal çerçevesini destekleyici çalışmalara hazır olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile her türlü işbirliğine açık olduklarını, bu işbirliği sonucunda yaşlılık alanına faydalı ve sürdürülebilir bir katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Toplantıda Yaşlı Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Coşgun GÜRBOĞA ve uzman yardımcısı Rumeysa CEYLAN da hazır bulundu.