…
16 Nisan 2020, Perşembe Ankara, TÜRKİYE

Kuruluşlarımıza Yönelik Koronavirüs Bilgilendirme Rehberi - II Yayınlandı


Daha önce Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, devam eden yeni koronavirüs (COVID-19 )salgını sırasında hizmet alanların ve personelin sağlığını korumak ve güvenliğini temin etmek için kuruluşlarımızın alması gereken önlemler ve prosedürler hakkında, bilgilendirme amaçlı hazırlanan 'Kuruluşlarımıza Yönelik Koronavirüs Bilgilendirme Rehberi'nin yeni versiyonu yayınlandı.
'Kuruluşlarımıza Yönelik Koronavirüs Bilgilendirme Rehberi'nin ikincisinde daha önce alınan önlemlerden söz ediliyor. Bu rehberde COVID-19 salgınını önlemeye yönelik alınan tedbirler kapsamında kuruluşlarımızın süreci etkin ve sürdürülebilir bir şekilde devam ettirebilmesi amacıyla geliştirilen çeşitli izolasyon kavramlarına yer veriliyor.
Geliştirilen İzalasyon Kavramları ve Açılımları

a. Sosyal İzolasyon Odası: Kuruluş bünyesinde özel tuvaleti, banyosu ve açılabilir penceresi olan tek kişilik odayı ifade etmektedir.
b. Sosyal İzolasyon Katı: Kuruluş bünyesinde tek kişilik içinde tuvaleti banyosu olan odalardan oluşan diğer katlara geçişe kısıtlama getirilmiş katı ifade etmektedir. Kat sorumlusu belirlenmiş ve sabit personelinin olduğu sosyal izolasyon tedbirlerinin uygulandığı katı ifade etmektedir.
c. Sosyal İzolasyon Kuruluşu: Engelli ve yaşlının tek kişilik odalarda hizmet alması için yeni oluşturulan ve personel giriş-çıkışının sosyal izolasyon tedbirlerine uygun olarak bakım hizmeti verdiği kuruluşu ifade etmektedir.
d. Kuruluş Ek Ünitesi: Kuruluş yerleşkesinde bulunan boş lojman, misafirhane yaşlı yaşam evi ve umut evi gibi ek binaları ifade etmektedir.

Rehber de Acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi' nin aranması tavsiye edilirken, Sağlık Bakanlığı Corona Danışma Hattı: Alo 184 ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Destek Hattı: Alo 183'ün aranması isteniliyor.

Rehberin sonunda Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "Koronavirüs salgınını önlemeye yönelik olarak kuruluşlarımızda hizmet alan engelli ve yaşlı vatandaşlarımız ile görev yapan personelimizi hazırlamak ve korumak için aldığınız tüm önlemler ve çabalarınız için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

Koronavirüs Bilgilendirme Rehberi-II'ye ulaşmak için tıklayınız