…
…
…
…
…
21 Ekim 2019, Pazartesi Konya, TÜRKİYE

Konya Sille Meliha Ercan Huzurevi İnşaatı Bütün Hızıyla Sürüyor


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, 14.10.2019 Pazartesi günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü adına tahsisli, Konya Selçuklu Sille Meliha Ercan Huzurevi inşaatı şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Konya Yeni Bir Huzurevine Kavuşuyor

Yaşlı Refahı Bölgesel Seminerlerinin yedincisine katılmak üzere Konya’da bulunan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ; mülkiyeti hazineye ait, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü adına tahsisli, hayırsever işadamı, Ercan Şirketler Grubu Başkanı Nurullah Ercan tarafından yaptırılan Konya Selçuklu ilçesinde 119 konuk kapasiteli Sille Meliha Ercan Huzurevi inşaatının şantiyesinde incelemeler gerçekleştirdi.

Konya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İbrahim AKYÜZ, Birim Sorumlusu Mahmut KILIÇ ile İş Kontrol Mühendisi Ali İlhan AYDIN’dan huzurevi inşaatı hakkında bilgi alan Uzm. Dr. Orhan KOÇ, “Konya çok yakında yeni bir huzurevine kavuşuyor. Sille Meliha Ercan Huzurevinin tamamlandığında 119 kişiye hizmet vermesini ve yaşlı bakım rehabilitasyonunda önemli bir boşluğu doldurmasını bekliyoruz. Konya’ya hizmetlerinden dolayı hayırsever iş adamı Nurullah Ercan’a, yaşlılarımız adına teşekkür ederim. Başka hayırseverlerin de yaşlılarımıza yönelik böyle güzel hizmetlerde bize yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Sille Meliha Ercan Huzurevinin arsa mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olup Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne kesin tahsisi yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile hayırsever Üçpınar Madencilik Turizm İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. arasında 13.05.2019 tarihinde imzalanan protokol gereği, Konya Selçuklu ilçesi Sille Mahallesinde 9076 parselde yer alan Sille Meliha Ercan Huzurevinin inşaatını hayırsever kuruluş üstlendi.

Huzurevi Binası 27.594 m² Arsa Üzerine İnşa Ediliyor

Yapı Ruhsatı 28.06.2019 tarihinde alınan huzurevi binasının 27.593,86 m² arsa üzerine kademeli şekilde B+Z+1+2 kat olarak inşa ediliyor. Binanın tahsisli arazi üzerinde kapladığı alan, 14.401 m². Huzurevi binasının kaba inşaatı %25 civarında bitirildi. İnşaatın 2020 yılında tamamlanması bekleniyor. 119 kişi kapasiteli Sille Meliha Ercan Huzurevi inşaatının öngörülen maliyeti 15.265.400,00 TL.