…
09 Nisan 2014, Çarşamba

Konya’da Örnek İşbirliği İçin İlk Adım Atıldı


 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Konya Selçuk Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve Yaşlı ve Engelliler Bakımı Eğitimi Araştırma Uygulama Vakfı (YEBAV) arasında “Yaşlılara ve Engellilere Yatılı/Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Hizmet Merkezi Yapılmasına İlişkin İşbirliği” protokolü imzalandı.
 
Çeşitli programlara katılmak üzere Konya’da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ziyareti kapsamında Konya ilinde bakıma ihtiyaç duyan engelli ve yaşlılar için gerekli desteğin sağlanması ve bu alandaki işbirliğinde örnek bir çalışma yapılması amacıyla “Yaşlılara ve Engellilere Yatılı/Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Hizmet Merkezi Yapılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” İmza Törenine katıldı. Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Yaşlı ve Engelliler Eğitim, Araştırma ve Bakım Vakfı (YEBAV) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağırbaşlı katıldı.
 “Bu Çalışma ve İşbirliği Tüm Türkiye’ye Örnek Olmalı”
 
Bakan Ayşenur İslam, protokol imza töreni sırasında yaptığı konuşmada imzalanan protoklle birlikte tam bir işbirliği ve güç birliğini hayata geçirdiklerini belirterek, bunun tüm Türkiye’ye örnek olmasını diledi. Protokol kapsamında yapılacak olan Yaşlılara ve Engellilere Yatılı/Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Hizmet Merkezi’nin kurulmasında ve hizmetlerinin sürdürülmesinde paydaş olan tüm kurumların katkısı olacağını vurgulayan Bakan İslam, “Ayrıca merkez hizmetlerini sunarken de Selçuk Üniversitesi’nde bu alanda eğitimini sürdüren öğrencilerimiz ve öğretim görevlilerimiz de pratik yapma şansını yakalayacak. Hem bakım hizmetinin sağlanması, hem gündüzlü hizmetler ve benzeri desteklerin verilmesi konusunda zaten örnek olan proje, eğitim ile de iç içe kurguladığımız yapısıyla da ön plana çıkacak. Bu açıdan Selçuk Üniversitesi yetkililerini de bu alana kattıkları ve katacakları vizyondan ötürü de teşekkür ederim” dedi. Yapılan işbirliğinin önemli bir hizmete vesile olacağını belirten Bakan İslam, İşbirliği Protokolü vesilesiyle de işbirlikleri ve örnek çalışmalarından ötürü Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi’ne ve Yaşlı ve Engelliler Bakımı Eğitimi Araştırma Uygulama Vakfı’na (YEBAV) da teşekkür etti.
 “Konya, Medeniyetimizin Köşe Taşlarındandır”
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da Konya’nın medeniyetimizin köşe taşlarından, Türkiye’nin inci tanesi olan çok önemli şehirlerden olduğunu belirterek, yeniden Konya’da olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.
 
Konya’yı son gelişinden bu yana gelişmiş, ilerlemiş ve çehresini geliştirmiş olarak bulduğunu kaydeden Bakan İslam, “Bununla iftihar ettim. Konya’daki belediyelerimiz çok güzel çalışıyor. Bakanlığımız ile de çok güzel ilişkileri var. Sosyal belediyeciliği çok güzel uyguladıkları için sürekli alışveriş içindeyiz. Konya ile yaptığımız işlerden son derece memnunuz. Bu tür çalışmalar halka bir an önce ulaşmamızı sağlıyor” diye konuştu.
 
Bakan İslam, konuşmasının sonunda Sarayönü’nde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.
 “Hedefimiz Belediyecilikte Öncü Olmak”
 
Bakan İslam’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya merkezde hizmet çıtasını bir hayli yükselttiklerini, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 40 bin 814 kilometrekarelik bir alana hitap edecek şekilde planlama yaptıklarını söyledi. Belediyecilik anlayışında fiziki belediyecilikle birlikte sosyal ve kültürel belediyeciliğin de eş zamanlı yürümesinin ve aynı seviyede gitmesinin önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, Konya olarak bunu dikkate alarak çalıştıklarını dile getirdi.
 
Ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a KOMEK’te yapılmış bir tablo hediye etti.

$(document).ready(function() { $("a[rel=546caf40369dc54fc0b740d0]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });