…
15 Aralık 2015, Salı

Kamuya bin 950 engelli vatandaşımız atandı


 


Kamu kurumlarına 210'u kura, bin 740'ı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonucuyla toplam bin 950 engelli atandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu’nda düzenlenen “Engelli Ataması Programı”ında konuşmasına, engelli bir aileyle ilgili yaşadıklarını anlatarak başladı.
Engellilerle ilgili önce yasal zemini düzenlemeye başladıklarını, onların insani yaşam kalitesini belli noktaya getirmek için çalıştıklarını söyleyen Ramazanoğlu, "Bugün geldiğimiz noktada, hayatına dokunulmamış hiçbir engelli vatandaşımız kalmadı. Artık her biri için standart bir hayat kalitesi var" diye konuştu.“Engelli olmak hiçbir şeye engel değil”
Engellilere yönelik hedeflerine değinen Ramazanoğlu, "Hükümet programımızdaki ana temel, bugüne kadar standart hayat kalitesini yükselttiğimiz engelli kardeşlerimizin daha çok istihdama katılması ve engellilerle beraber yaşamak zorunda olan engelli ailelerinin yaşam kalitesini düzeltmek" ifadelerini kullandı.
Engellilerin eğitimle meslek sahibi olmaları gerektiğini vurgulayan Ramazanoğlu, "Bundan sonraki süreçlerde de istihdam yönünde gelişen, büyüyen bir Türkiye var. Sadece vererek değil, beraber üreterek, bu işleri kotararak yeni Türkiye'yi kuruyoruz. Engelli olmak hayatın hiçbir alanında, hiçbir şeye engel değildir. Her şeyi yapabilirsiniz, her alana uzanabilirsiniz" dedi. "Öyle ufak hendekle kimse bunu ne yıkabilir ne önüne engel koyabilir"
Türkiye'nin ciddi mesafe katettiğini belirten Ramazanoğlu, tarihi mirasın üzerinde, Türkiye'yi belli bir alana sıkıştırmaya çalışan ittifaklar olduğunu bildirdi.
Kadim bir kültürden gelindiğine dikkati çeken Ramazanoğlu, "5 bin yıllık tarihimiz var. Bu tarih içerisinde defalarca bazı zorluklarla karşılaşsak bile bu zorluklar bizi başka bir ileri noktaya taşıdı. Fakat şunu herkes çok iyi bilsin ki bu kadim kültürün, milletin değerleri kaya gibi sağlamdır. Öyle ufak hendekle, taşla, sopayla kimse bunu ne yıkabilir ne önüne engel koyabilir. Bugüne kadar koymamıştır, koyamamıştır" değerlendirmesinde bulundu.
Ramazanoğlu, konuşmasında Diyarbakır'da şehit olan polislere rahmet, yaralılara şifa diledi.
Konuşmaların ardından, 210'u kura, bin 740'ı ise EKPSS sonucuyla bin 950 engelli, kamu kurumlarına yerleştirildi.
Atama sonuçları "www.osym.gov.tr"den öğrenilebilecek.

$(document).ready(function() { $("a[rel=56716343369dc58340da078f]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });