…
07 Aralık 2016, Çarşamba

Kamu Kurumu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi 580 Kişiye Erişilebilirlik Eğitimi


 


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’deki tüm Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonlarının çalışmalarının daha etkin yürütülebilmesi için Komisyon üyelerine yönelik hazırlanan Erişilebilirlik Eğitimi Programı 6-7-8 Aralık tarihlerinde Antalya’da düzenleniyor.
 “Erişilebilirlik Konusundaki Çalışmalara Hız Verdik”
 
Eğitim programının açılışını gerçekleştiren Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha Başaran, açılışta yaptığı konuşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak engellilerin toplumsal yaşamda daha fazla yer alması için temel insan hakkı olan erişilebilirlik konusunda yürüttükleri çalışmalara hız verdiklerini vurguladı.
 
Antalya'da komisyon üyelerine yönelik hazırlanan üç günlük eğitim programının Türkiye'deki tüm Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonlarının çalışmalarının daha etkin yürütülebilmesi için düzenlediklerini bildiren Başaran, “Bakanlığımızca Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliğinde 21 Eylül 2016 tarihinde değişiklik yapıldı. Amacımız erişilebilirlikte daha hızlı, daha etkin yol almak, farkındalığı artırmak ve engellilerin hak ve özgürlüklerden, eğitimden, rehabilitasyon, sağlık faaliyetlerinden daha etkin faydalanmasını ve daha fazla sosyal hayatta yer almalarını sağlamak. Bu elbette erişilebilirliğin sağlanmasıyla gerçekleşebilecek. Türkiye'de bu sürecin daha etkin, daha hızlı ve daha verimli gelişmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak daha yaşanabilir, daha erişilebilir yollar, araçlar ve mekânlar için yoğun çalışma başlattıklarını vurgulayan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha Başaran, eğitime valilikler bünyesindeki Erişilebilirlik, İzleme ve Denetleme Komisyonlarının üyelerinin yanı sıra engelli federasyonlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan toplam 580 kişinin katıldığını kaydetti.
 
Türkiye’deki tüm Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonlarının çalışmalarının daha etkin yürütülebilmesi için Komisyon üyelerine yönelik hazırlanan Erişilebilirlik Eğitimi Programı kapsamında komisyon üyelerine Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği Revizyonu, İdari Para Cezalarının Uygulanmasına Yönelik Genelge, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formlarında Yapılan Değişiklikler konularında bilgilendirme yapılıyor.

$(document).ready(function() { $("a[rel=5849440a369dc532904d7d43]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });