…
…
…
…
08 Ağustos 2023, Salı İzmir,Türkiye

İzmir İlinde Koruyucu ve Önleyici Hizmetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Muhtarlar İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi


Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, insan odaklı ve hak temelli politikalarla vatandaşlara ulaşırken ilgili tüm taraflarla etkili ve etkin bir iletişim kurmanın öneminin farkındalığıyla, mahallelerin sosyal haritalandırılmasının yapılması yoluyla yerelde muhtarla iş birliği içerisinde koruyucu önleyici tedbirlerin geliştirilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından pilot il olarak belirlenen İzmir ilinde ilk Muhtarlar İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak, “Sosyal devletin gereğini yerine getirmek, topluma değer katmak ve insanlara fayda sunmak anlamında bizim en uçtaki temsilcilerimiz olarak muhtarlarımızla bugün kıymetli bir işin başlangıcı için buluşmuş bulunuyoruz”, dedi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Elmas Esra Ceceli’nin moderatörlüğünde devam eden toplantıda Bakanlık tarafından engelli ve yaşlı bireylere yönelik sunulan sosyal hizmet ve sosyal yardım modellerine ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak bu alandaki iş birliği ile koordinasyonun güçlendirilmesine ilişkin planlamalar yapıldı.