…
25 Eylül 2014, Perşembe

İstanbul 2014 Uluslararası Progeria Çocuklar Buluşması



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) işbirliği ile düzenlenen“İstanbul 2014 Uluslararası Progeria Çocuklar Buluşması” Türkiye’de gerçekleştiriliyor.
Progeria hastası çocuklar ve ailelerini bir araya getiren, Hollanda, Avusturya, Danimarka, İngiltere, Belçika, İtalya, Fransa, Almanya, Portekiz ve Türkiye olmak üzere 11 farklı Avrupa ülkesinden toplamda 100 katılımcının yer aldığı etkinlik uluslararası bir çalışma olarak ilk kez Türkiye’de yapılıyor.
Progeria hastası olan Gamze Yağar’ın 4 Şubat 2014 tarihindeki Berlin ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 2014 yılında Türkiye’de Progeria Çocuklar Buluşması yapılmasını arzu etmesiyle gündeme gelen program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ve katkısı ile gerçekleştiriliyor.
İstanbul 2014 Uluslararası Progeria Çocuklar Buluşması ile Progeria hastası çocuklar ve aileleri arasında sosyal dayanışmayı sağlamak ve kamuoyunda ve toplumda az bilinen bu hastalık ile ilgili farkındalık yaratılması amaçlanmakta.
Progeria hastası çocukların ve ailelerin oluşturduğu ve merkezi Hollanda’da bulunan “Progeria Family Circle” adlı kuruluşun iştirakiyle gerçekleştirilen “İstanbul 2014 Uluslararası Progeria Çocuklar Buluşması” kapsamında Progeria (Hutchinson-Gilford) hastalığını tanıtmaya yönelik bir farkındalık amaçlanıyor.
Program kapsamında Progeria hastası çocuklarla birlikte bir hafta boyunca grup çalışması ile Progeria Hastalığı üzerine çalışan doktorların da hastalıkla ilgili ailelere yönelik bir sunumu gerçekleşti.
Etkinlik programında ayrıca uluslararası ziyaretçilere tarihi ve kültürel mirasımızın tanıtılacağı turistik ziyaretler yapıldı.Progeria (Hutchinson-Gilford) Hastalığı Nedir?
Halk dilinde erken yaşlanma hastalığı olarak da bilinen Progeria (Hutchinson-Gilford) Hastalığı, insan DNA’sındaki kromozomlarda oluşan ve hücrelerin sürekli yaşlanmasına neden olan genetik bir hastalıktır. Dünya genelinde oldukça nadir görülen (8 milyonda 1) hastalık, bireyin hücrelerinin oldukça erken yaşlarda yaşlanmasına sebep olmaktadır.

 

$(document).ready(function() { $("a[rel=542554b3369dc314a097ebfe]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });