…
…
…
…
…
…
…
…
25 Haziran 2019, Salı Ankara, TÜRKİYE

İkinci Kez Düzenlenen AB Erasmus+Gençlik Hareketliliği 2018-3-TR01-KA105 Hibe Programına Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Ev Sahipliği Yaptı


Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ev sahipliğinde ikinci kez düzenlenen AB Erasmus+ Gençlik Hareketliliği 2018-3-TR01-KA105 hibe programı kapsamında kabul edilen 061993 numaralı Hand in Hands for Disabled in Production Phase 3 (Engellilerle Üretim için El Ele-2 ) isimli proje, 17/06/2019 – 24/06/2019 tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Romanya, Bulgaristan, İtalya, Yunanistan, Makedonya’dan 4, Türkiye’den de 7, toplam 11 engelli bireyin yer aldığı proje etkinliğinde 42 gönüllü katılımcı kuruluş Ankara’da Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde buluştu.

Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki etkinliklere yurtdışından ve yurt içinden katılan engellilerle, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ’ta bir araya geldi. Gönüllü katılımcı kuruluşların temsilcileriyle görüşmelerde bulundu.

Proje kapsamında meşguliyet atölyelerinde engelli bireylerimizle ürün üretimi yapıldı. Sonrasında bu ürünlerin Ankara’nın çeşitli yerlerinde tanıtım ve gelir amaçlı satışı gerçekleştirildi.

Katılımcılar; proje ortağı Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde korunma altında bulunan engellilere yönelik destek sağladıkları gibi gönüllü katkı ve desteklerinin yanı sıra Türkiye’de geçirdikleri 7 gün içerisinde kültürel etkileşim ve paylaşımda bulundular. Bu etkinlik sürecinde kendi kültürel değerlerini birbirlerine aktardılar.

Proje kapsamında yurtdışından iştirak eden konuk katılımcılar bu sürede aynı zamanda ülkemizde Devletten hizmet alan engellileri yakından tanıma fırsatı elde ettiler ve verilen hizmetlere ilişkin bilgi sahibi oldular.