…
02 Temmuz 2020, Perşembe Ankara, TÜRKİYE

Gerontolojinin Dünü, Bugünü ve Yarını Online Toplantıda Değerlendirildi


Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölüm Başkan Yard. Doç. Dr. Gülüşan ÖZGÜN BAŞIBÜYÜK başkanlığında yaşlılık alanında yapılan çalışmalar ve Gerontologların istihdam konusunun ele alındığı “Gerontolojinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu toplantıya Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ konuk olarak katıldı.

29.06.2020 tarihinde online olarak gerçekleştirilen toplantıya Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümünden akademisyenler ile yaşlılık alanında çalışan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü birim yöneticileri ve uzmanlar katılım sağladılar.

Genel Müdür Sayın KOÇ yapmış olduğu toplantıda; COVID-19 sürecinde yaşlılara yönelik yapılan çalışmalardan bahsederek, Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturulduğunu ve yaşlıların her türlü taleplerinin yerine getirildiğini ifade etti.

Süreci evde geçiren yaşlıların birbirleriyle, sevdikleriyle, yakınlarıyla iletişim halinde olmalarını önemsediklerini ve sosyalleşmelerine destek verdiklerini belirterek ‘Yaşlılarda Dijital Okuryazarlığın’ önemine değinen KOÇ; Büyükşehir Belediyeleri tarafında YADES (Yaşlı Destek Programı)’in başarılı bir şekilde yürütüldüğünü, yaşlıların korunmasına ve desteklenmesine yönelik hizmetlerin ne kadar değerli ve önemli olduğunun altını çizdi.

Genel Müdür KOÇ devamla; 2019 yılında gerçekleştirilen Yaşlılık Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından “2020 Erişilebilirlik Yılı” ilan edilmesini işaret ederek ‘Yaşlı Dostu Kent’lerin önemine vurgu yaptı.

21 Kasım 2019 tarihinde ilk defa gerontologların kamu hizmetinde yer almasında ve kamuya atanmasında büyük desteği olan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ’a Gerontoloji Mezunları Birliği tarafından oy birliği ile hediye takdim edildi.