…
26 Haziran 2019, Çarşamba Ankara, TÜRKİYE

Gemilerde Erişilebilirliğin Sağlanması Toplantısı Yapıldı


Gemilerde erişilebilirliğin sağlanmasında gelinen son durumun ve yaşanan sorunların değerlendirildiği toplantı, 24 Haziran 2019 Pazartesi günü Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Toplantıda; gemilerin erişilebilirliği kapsamında 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun ve Şehirler Arası Yolcu Taşıma Hizmeti ile Servis ve Turizm Taşımacılığı Hizmetinin Erişilebilir Hâle Getirilmesine Dair Yönetmelikle ilgili Erişilebilirlik Dairesi Başkan V. Dr. Deniz ÇAĞLAYAN GÜMÜŞ tarafından katılımcılara bilgi verilmesinin ardından, Gemilerin Teknik Yönetmeliği ve Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği göz önünde bulundurularak sektörle ilgili iskelelerin ve gemilerin erişilebilir hale getirilmesinin önündeki engeller ve çözüm önerileri değerlendirildi.

Toplantıya; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Gemi Denetim Dairesi Başkanı Mustafa ÇANKAYA ile Daire Başkanlığından uzman temsilcinin yanı sıra, deniz taşımacılığı yapan belediyelerden İstanbul Şehir Hatları ve İzdeniz Genel Müdürlüğü temsilcileri de katıldı.

Ayrıca deniz taşımacılığı yapan özel sektör temsilcileri İstanbul Deniz Ticaret Odası, Turyol Deniz Ulaşım, Dentur Avrasya Grup, Mavi Marmara Kooperatifi temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, özel sektör temsilcilerince bir rapor hazırlanarak kurumlara sunmaları ve konuyla ilgili çalışmaların alanda yapılacak teknik incelemenin ardından sürdürülmesine karar verildi.