…
…
18 Nisan 2019, Perşembe Braga, Portekiz

Fizyoterapistlere Yönelik Oyun Temelli ve Aile Merkezli Erken Müdahale Yaklaşımları Projesi 4. Uluslararası Ortaklar Toplantısı Portekiz’de Yapıldı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün de ortaklarından olduğu, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye tarafından koordine edilen Avrupa Birliği Erasmus Programı kapsamında desteklenen “Fizyoterapistlere Yönelik Oyun Temelli ve Aile Merkezli Erken Müdahale Yaklaşımları Projesi” (VET for EI) kapsamında 4. Uluslararası Ortaklar Toplantısı ve 2. Kısa Süreli Ortak Personel Eğitimi, Portekiz’in Braga şehrinde 8-11 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

4. Uluslararası Ortaklar Toplantısına Türkiye’den Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM ve Eğitim Rehabilitasyon ve Sosyal Hayata Katılım Daire Başkanlığı Dai. Bşk. V./ Elçin TENTERİZ katıldı.

Portekiz Minho Üniversitesi ve Braga Cerebral Palsy’li Çocuklar Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda ve eğitim programında, katılımcılar proje kapsamında geliştirilen mesleki eğitim programı üzerine çalışmalarını sürdürdüler.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Faik YILDIRIM ve Eğitim, Rehabilitasyon ve Sosyal Hayata Katılım Dairesi Başkan V. Sayın Elçin TENTERİZ ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Sayın Nigar EVGİN; Portekiz Ulusal Erken Çocukluk Müdahale Sistemi Bölgesel Alt Komite üyeleri Dr. Maria Constantina, Dr. Rosa MARQUES ve Dr. Verissimo CABRAL ile biraraya gelerek erken müdahale konusunda bilgi alışverişinde bulundular.

Nisan 2019’da Portekiz’de Erken Müdahale Programının yürütülmesinden sorumlu olan Portekiz Sağlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarının yetkililerinden, Portekiz’de uygulanan erken müdahale programının detaylarını ve uygulamaya yansımalarını, alanda çalışan fizyoterapistlerle birlikte değerlendirildi.

11 Nisan 2019’da Porto Cerebral Palsy Çocuklar Derneği’ni ziyaret eden proje ekibi, erken müdahale programında klinik uygulamalar konusunda ayrıntılı bilgiler alındı.