…
06 Nisan 2020, Pazartesi Ankara, TÜRKİYE

EYHGM İzleme ve Takip Birimi Toplantısında Yaşlı ve Engelli Bireylerin Hızlı Sağlık Takibinde Gerekli Önlemler Görüşüldü


Dünya genelinde ve Türkiye’de Coronavirüs Pandemisi özellikle  65 yaş üstü bireylerin sağlık sorunlarını tetikliyor, çoklu organ yetmezliğinden ölümlerine  neden oluyor.

Covid-19 sebebiyle en fazla risk altında olan yaşlı ve engelli bireylerin daha hızlı takibini yapabilmek ve salgın sürecinde engelli ve yaşlı bireylerimizi daha etkili destekleyebilmek adına Genel Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan İzleme ve Takip Birimi'nin haftalık toplantısı gerçekleştirildi.

Bu toplantı kapsamında salgın seyrinde Türkiye ile aynı ilerleyen ülkelerin örnekleri incelenerek bir mevcut durum değerlendirilmesi yapıldı.

Buna ek olarak kuruluşlardan toplanan personel, stok verileri, kuruluşta hizmet alan kişilerin kronik hastalık verileri analiz edilmiş ve izleyen dönemlerde takip edilmesi gerekli olan veriler belirlendi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ 81 İl Müdürü İle Görüştü

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, Covid-19 tedbirleri çerçevesince 81 AÇSH İl Müdürü ile tek tek görüntülü toplantı gerçekleştirdi.

Uzm. Dr. Orhan KOÇ il müdürleri ile görüşmesinde dünyada Koronavirüs enfeksiyonlarının yayılmasının devam etmesinin beklendiğini belirtti. Tüm kuruluş yöneticileri ve klinik personelinin, salgın hastalığın ortaya çıktığı belirti ve bulgulara ilişkin Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu duyurularını takip etmelerinin önemine değindi.

Uzm. Dr. Orhan KOÇ, İl ve kuruluş müdürlerinin sağlık kuruluşları ile irtibatta olmalarını, gerekli enfeksiyon önleme ve kontrol prosedürleri hakkında başta kendileri sonrasında engelli ve yaşlı hizmet alanlar arasında farkındalık sağlamaları hususunda personelin dikkatini çekmelerini istedi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ  Covid-19 tedbirleri çerçevesince  daha öncede Engelli ve Yaşlı kuruluş müdürleri ile  görüntülü toplantı gerçekleştirmişti.

EYHGM Koronavirüs Bilgilendirme Rehberi ile Koronavirüs Riskine Karşı Uymamız Gereken 14 Kural başlığı ile bir video Hazırlamıştı

Koronavirüs Bilgilendirme Rehberi I;  Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, devam eden yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını sırasında kuruluşlarımızdan hizmet alanların ve personelin sağlığını ve güvenliğini koruma amaçlı  düzenlendi.

Koronavirüs konusunda işitme engellilerin dikkatini çekmek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işitme engelli vatandaşlar için işaret dilinde “Koronavirüs Riskine Karşı Uymamız Gereken 14 Kural” başlığı ile bir video hazırlamıştı.

Videoda, koronavirüsün nasıl bulaştığı hakkında bilgi verilirken, alınması gereken tedbirler sıralandı. Sağlık Bakanlığının virüsle ilgili kamuoyuna ilettiği 14 tedbir, bu video ile işitme engelli vatandaşlarımız için erişilebilir hale getirilmişti.