…
12 Kasım 2018, Pazartesi Ankara, TÜRKİYE

EYHGM Dr. Orhan KOÇ Özel Bakım Merkezleri Derneği Yönetim Kuruluyla Görüştü


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Orhan Koç; Türkiye’de faaliyet yürüten Özel Engelli Bakım Merkezlerini aynı çatı altında toplayan Özel Bakım Merkezleri Derneği (ÖZBAKDER) Başkanı Özgür Camcı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Orhan Koç, “Özel Bakım Merkezlerinin hizmet kalitelerinin ve niteliklerinin artırılmasının önemine” işaret etti. Özel Bakım merkezlerinin engellilere yönelik hizmetlerin sürdürülebilirliğinin toplumsal duyarlılıkla mümkün olabileceğini kaydetti.

Genel Müdürlükte gerçekleşen görüşmede Özel Bakım Merkezleri Derneği yöneticileri; Türkiye’de faaliyet yürüten Özel Engelli Bakım Merkezlerinin ulusal ve uluslararası alanda mesleki söz sahibi olabilmeleri için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Engelli bakım merkezlerini tek çatı altında toplayıp kalite standartları belirlemeyi ve sektörel anlamda hukuksal hakları koruma ve geliştirmeyi amaçladıklarını kaydeden dernek yöneticileri, Engelli Bakım Merkezlerini temsil eden tek dernek olarak, ülkemizdeki sosyal hizmet politikalarının geliştirilmesinde öncü olabilmeyi ve Sağlık Turizmi alanında çalışmalar yürütüp ülkemize katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladılar.