…
18 Kasım 2018, Pazar Ankara, TÜRKİYE

EYHGM Dr. Orhan KOÇ ilk ziyaretini ACSHB Pursaklar Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne Gerçekleştirdi


Dr. Orhan KOÇ; Engelli Ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atandıktan sonra 09.11.2018 Cuma günü ilk ziyaretini, engelli ve yaşlı bireylere tahsis edilen, kendi alanında Türkiye’nin en büyük kuruluşu kabul edilen, 211.000 metre kare alan üzerine kurulu ACSHB Pursaklar Saray Yerleşkesi’ne gerçekleştirdi.

Dr. Orhan KOÇ ve beraberindeki EYHGM heyeti; idari bina, fizik tedavi ve rehabilitasyon birimi, iş ve meşguliyet atölyeleri, revir, yemekhane, misafirhane, spor salonu, 73 yaşam evi (21.000 metrekare kapalı alan), sera ve futbol ve basketbol sahasının bulunduğu yerleşkede incelemelerde bulundu.

Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri çeken 0-70 yaş grubundaki engelli bireyler kalıyor.

Dr. Orhan KOÇ’un Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaretinde duygusal anlar yaşandı. Dr. Orhan KOÇ Yatılı tedavi gören çocuk yaştaki engelli bireylerin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için çalışmalarının hızlandırılmasının insani öneminden söz etti.

0-70 yaş grubundaki engelli bireylere korunma, bakım, iyileştirme, danışmanlık hizmetlerinin verildiğini belirten Dr. Orhan KOÇ, engelliliğin etkilerini mümkün olan en az düzeye indirmek istenildiğinin altını çizdi.

Dr. Orhan KOÇ, engelli bireylerin fiziksel, zihinsel, psikolojik, ruhsal, sosyal, mesleki ve ekonomik yararlılık alanlarında başarabilecekleri en üst düzeyde yetenekler kazandırarak; evinde, işinde ve sosyal yaşamında kendine ve topluma yeterli olabilmesi ve toplum ile bütünleşebilmeleri için iyileştirme programlarının uygulandığını söyledi.

Huzurevinde kalan yaşlılarla sohbet eden Dr. Orhan KOÇ’la Huzurevi sakinleri arasında gerçekleşen diyaloglarda sevgi dolu anlar yaşandı. Ziyaretten kaynaklanan memnuniyetlerini dile getiren yaşlı sakinler Genel Müdür Dr. Orhan KOÇ nezdinde, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a teşekkür ettiler.

Dr. Orhan KOÇ; yerleşke içinde yer alan Ankara Çocuk evleri sitesi müdürlüğünde koruma ve bakım altındaki 0-12 yaş grubu çocukların kaldığı, tedavi edildiği servisi de ziyaret etti. Engelli çocuklara şefkatle yaklaşan Dr. Orhan KOÇ, tedavi süreçleri ve yöntemleri hakkında bilgi aldı, kendi görüşlerini iletti.

Ankara Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 12 kişilik 73 yaşam evi mevcut. 71 yaşam evinde, koruma altındaki engelliler kalıyor. Ayrıca 2 yaşam evi de misafir ve ilk kabul birimleri konumunda değerlendiriliyor.