…
…
05 Haziran 2020, Cuma Ankara, TÜRKİYE

Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerinin Entegrasyonu ve Hizmetin Eş Güdüm İçinde Yürütülmesi Görüşüldü


02.06.2020 Salı günü    Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ’un başkanlığında, Genel Müdürlüğümüz toplantı salonunda Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN,  Genel Müdür Yardımcıları ve Genel Müdürlüğümüz yetkililerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

 Toplantıda evde sağlık ve sosyal hizmetlerinin entegrasyonu ve hizmetin eş güdüm içinde yürütülmesine yönelik olarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, ülkemizde 80 yaşın üzerinde 400 bin civarında yaşlı bulunduğunu belirterek, bu kişilere yönelik olarak yapılacak sağlık ve sosyal hizmetlerin, tasarlanacak bir modül üzerinden eşgüdüm içinde takip edilmesi hususuna vurgu yaptı. Ayrıca daha önce Bolu ilinde yapılan pilot proje kapsamında uygulanan modelin, tekrar hayata geçirilmesine yönelik alt yapı çalışmalarının hayata geçirilmesinin önemine değindi. 

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN, Covid-19 Pandemisi sürecinde, İçişleri Bakanlığı koordinesinde 81 İl Valiliğince eş zamanlı olarak başlatılan Vefa Sosyal Destek Ekiplerinin çalışmalarındaki başarıdan söz ederek,  benzer bir çalışmanın, yalnız yaşayıp bakım ve sağlık sorunları olan engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik olarak ta başlatılmasının gerekliliğini belirtti.

Evde sağlık ve sosyal hizmetlerinin entegrasyonu ve hizmetin eş güdüm içinde yürütülmesine yönelik olarak, model çalışmalarının yapılması hususunda tarafların mutabakatı sağlandı.