…
23 Ağustos 2016, Salı

Erişilebilirlik Çalışmaları ve Engelliler İçin İllere Lift Donanımlı Minibüs


 


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “İllerde Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Faaliyetlerinde ve Engellilerin Taşınmalarında” kullanılmak üzere sağlanan 51 Adet Lift Donanımlı (Engelli Asansörlü) minibüsün Anahtar Teslim Töreni 24 Ağustos 2016 tarihinde Saray Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Araçlar Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi tarafından ilgili il müdürlüklerinden gelen ihtiyaç talepleri ve il müdürlüklerindeki araç durumları dikkate alınarak belirlenen 51 ildeki görevli personele törenle teslim edildi.
 
Anahtar teslimlerini gerçekleştiren Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, burada farklı illerden gelip anahtarları teslim alan yetkili personele yönelik yapmış olduğu konuşmada, “İllerimizden gelen taleplerle özellikle Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu yetkililerinin erişilebilirlik çalışmalarını yürütürken çok defa ulaşımla ilgili sıkıntılar olduğunu bilmekteyiz. İllerimizde engellilerden de aldığımız taleplerle pek çok ilimizde engelsiz bir ulaşım imkanının da bulunmadığı bilinen bir gerçek… Lift donanımları ile engelsiz olarak tasarlanan bu minibüslerle illerimizde engellilerimizin ulaşım ihtiyacına Bakanlık olarak derman olmayı, erişilebilirlik çalışmalarının da hızlı bir şekilde yürütülmesini amaçladık. Bu araçların yetkilileri olan sizlerden ricamız, bu araçların hiçbir şekilde garajlarda bekletilmeden, sürekli bir şekilde illerimizdeki engelli vatandaşlarımızın hizmetine koşmasıdır” şeklinde konuştu.
 
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları yürütülen araçlar Devlet Malzeme Ofisi’nden alındı. Araçların engelsiz bir ulaşım hizmetine uygun standartlara uygun bir şekilde lift donanımlarının sağlanması süreci de Türk Standartları Enstitüsü ile koordineli olarak yürütüldü. Anahtar teslimi sonrasında araçları teslim alan araç kullanıcısı görevlilere yönelik liftlerin kullanımı ilgili eğitim,  araçların teslimi aşamasında yüklenici firma tarafından verilecek. 

$(document).ready(function() { $("a[rel=57bda085369dc5aa70a63774]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });

Fotoğraflar için tıklayınız...