…
17 Nisan 2019, Çarşamba Ankara, Türkiye

Erişilebilir Seramik Sağlık Gereçleri ile İlgili Toplantı Yapıldı


Engellilerin de herkes gibi ve herkesle birlikte, yaşamın tüm alanlarındaki hak ve hizmetlere ulaşabilmesi ve bunlardan yararlanabilmesi gerekliliği kapsamında imar mevzuatı ve erişilebilirlik standart ve mevzuatı gereği kamu kullanımına açık alanlara yapılması zorunlu olan erişilebilir tuvaletlerin gerekleri imalat, tasarım ve tefriş aşamalarında sağlanmaktadır.

Özellikle yaklaşık maliyet hazırlanması aşamasında başvurulan “İnşaat ve Tesisat Birim Fiyatları Kitabı”na ve inşaat imalat aşamasındaki yanlış uygulamaların önüne geçilmesi adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu ile adı geçen kitaba erişilebilirlik özelliklerinin eklenmesine yönelik toplantılar düzenlenmiş ve gerekli eklemeler yapılmıştır.

Erişilebilir tuvaletler ile klozet, lavabo, zemin kaplaması ve diğer donatılarına ilişkin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu temsilcilerinin ve üreticiler adına Seramikçiler Federasyonu katılımı ile 10 Nisan 2019 tarihinde Bakanlığımızda Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı tarafından toplantı yapılmıştır. Erişilebilirlik Daire Başkan V. Dr. Deniz ÇAĞLAYAN GÜMÜŞ ve Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı teknik personeli ve katılımcılarla birlikte toplantıda konuya ilişkin değerlendirmeler yapılmış, seramik üreticileri ürünlerini TS 9111 standardına uygun üreteceğini belirtmiştir