…
27 Mart 2019, Çarşamba Ankara, TÜRKİYE

Engellilik Alanındaki İstatistiklerin Geliştirilmesi Kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu ile Toplantı Düzenlendi


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Mehmet AKTAŞ, engellilik alanındaki istatistiklere ilişkin mevcut durum ve söz konusu istatistiklerin geliştirilmesi kapsamında 27 Mart 2019 tarihinde bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Sosyal Sektör İstatistikleri Daire Başkanı Sayın Cengiz ERDOĞAN’da  bulundu.

Söz konusu görüşmede Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ tarafından engellilik alanındaki idari kayıtların geliştirilmesi için ilgili kurumlarla birlikte yürütülen çalışmalar ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde veri tabanı oluşturulması kapsamında yaşanan gelişmeler aktarıldı.

Yapılan istişareler sonucunda; Genel Müdürlük bünyesinde oluşturulan veri tabanına ilişkin gelişmelerin Türkiye İstatistik Kurumu tarafından da takip edilerek gerektiğinde işbirliği yapılması, TÜİK tarafından 2021 yılında gerçekleştirilmesi planlanan hane halkı araştırmasında engellilik konusunun değerlendirilmesi ve hâlihazırda TÜİK tarafından iki yılda bir yürütülen Türkiye Sağlık Araştırması’ndaki engellilikle ilgili soruların Birleşmiş Milletler bünyesindeki Washington Grup tarafından yürütülen çalışmalar da dikkate alınarak uzmanlarca yeniden gözden geçirilmesi konularında görüş birliğine varıldı.