…
19 Kasım 2017, Pazar

Engellilik Alanında Veri ve İstatistik Toplantısı Ankara’da Gerçekleştiriliyor


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü Ulusal Engelli Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planının hazırlık çalışmaları kapsamında “Engellilik Alanında Veri ve İstatistik” konulu toplantı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi’nin katılımlarıyla 20-21 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara Point Otel’de düzenleniyor.
 
İlgili kamu kurumlarının ve engellilik alanındaki konfederasyonların temsilcilerinin katılım sağladığı toplantının açılışını Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi gerçekleştirdi. Yaptığı açılış konuşmasında Ulusal Engelli Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planının hazırlık çalışmaları hakkında bilgi veren Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, “Ülkemizde son yıllarda artan bir farkındalık ile hız kazanan engellilere yönelik çalışmaların, ortak bir payda ile şekillenip, daha sistematik ve izlenebilir bir hale getirilmesi ihtiyacı var. Bakanlığımız bu ihtiyaçtan hareketle Ulusal Engelli Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planının hazırlıklarını başlattı" dedi. Çalışmaların engellilik alanındaki önemine vurgu yapan Genel Müdür İshak Çiftçi, "Ulusal Engelli Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı, engellilerin diğer bireylerle birlikte tüm haklardan yararlanabilmelerini temin etmek açısından devletin topyekün yaklaşımını ortaya koyacak. Ayrıca bu belge bizimle birlikte tüm taraflar açısından da bir yol haritası olacak. Bu anlamda bu çalışmalar kapsamında düzenlediğimiz ‘Engellilik Alanında Veri ve İstatistik’ başlıklı bugünkü toplantıyla da engellilik alanındaki veri ve istatistiklerin ele alınarak geliştirilmesi konusundaki değerlendirmeler yapma fırsatını bulacağız” şeklinde konuştu.  
 
Toplantının açılışının ardından Araştırma Geliştirme ve Proje Dairesi Başkanı Tayyar Kuz tarafından “Engellilik Alanında Veri ve İstatistik” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Verilen aranın ardından başlayan öğleden sonraki oturum Aile ve Sosyal Politikalar Uzman Yardımcısı Merve Oğuz’un “Engellik Alanında Veri Toplama Yöntemleri ve İstatistiklere İlişkin Uluslararası ve Ulusal Düzeyde Örnekler” başlığıyla yaptığı sunumla başladı. Toplantı, katılımcı kurumların konuya ilgili mevcut durum ve yapılması gerekenlere ilişkin değerlendirmeleri ile devam edecek olan “Engellilik Alanında Veri ve İstatistik” konulu toplantı iki gün sürecek. 

$(document).ready(function() { $("a[rel=5a12c47b290eac7ca467392b]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });