…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Haziran 2024, Cuma New York American

Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme (EHİS)’in 17. Taraf Devletler Konferansı New York’ta Gerçekleştirildi


 

Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme (EHİS)’nin 17. Taraf Devletler Konferansı bu yıl 11-13 Haziran 2024 tarihlerinde “Mevcut Uluslararası Durumda ve Geleceğin Zirvesi Işığında Engellilik Kapsayıcılığı Yeniden Düşünmek” ana teması ile gerçekleştirildi. Bu yılki Konferansa ülkemizi temsilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcımız Sn. Sevim Sayım MADAK başkanlığında bir heyetle katılım sağlandı.

Konferans kapsamında “Kapsayıcı Bir Gelecek İçin Teknoloji Yeniliklerini ve Transferini Teşvik Etmeye Yönelik Uluslararası İş Birliği”, “Engelli Bireylerin İnsana Yakışır İş Haklarının ve Sürdürülebilir Geçim Kaynaklarının Desteklenmesi” ve “Risk ve İnsani Bakımdan Acil Durumlardaki Engelli Bireyler” alt temalarında taraf devletlerin konu ile ilgili gelişmeleri ve deneyimleri paylaşma imkânı bulduğu üç yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

Bakan Yardımcımız Sn. SAYIM MADAK, genel oturumda Ulusal Beyan’ımızı ve yuvarlak masa toplantılarında ülkemizde son bir yılda yaşanan gelişmeleri sundu. Sn. SAYIM MADAK, gerçekleştirdiği Ulusal Beyan’da İsrail’in saldırılarını kınayarak bu saldırılar nedeniyle engelli hale gelen Filistinli vatandaşları da andı.

Konferans kapsamında gerçekleştirilen Yan Etkinlikler’e de katılım sağlayan Sn. SAYIM MADAK; Milletvekilimiz Sn. Serkan BAYRAM’ın hayatının anlatıldığı ‘Buğday Taneleri’ filminin gösterildiği yan etkinlikte de açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Cibuti, Finlandiya, Polonya, Ukrayna temsilcileri ile ikili görüşmeler gerçekleştiren Sayın Bakan Yardımcımız, ABD’de yaşayan Türk vatandaşları ile de bir araya geldi. Bu kapsamda; hem engelli bireylerin aileleri hem de ABD’de faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları ziyaret edildi.