…
14 Haziran 2014, Cumartesi

Engelliler, Peugeot'nun Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesinde Buluştu



 

Engelli bireylerin sosyal hayata entegre olmaları ve toplumda engelliler konusunda gerekli bilincin oluşturulması amacıyla hayata geçirilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) tarafından desteklenen "Peugeot ile Engelsiz Yaşam Projesi", ikinci yılında bu kez birbirinden renkli etkinliklerin olacağı bir piknik ve gezi organizasyonu ile engellileri buluşturdu. 15 Haziran Pazar günü İstanbul Caddebostan sahilinde düzenlenen etkinlikte engelliler düzenlenen çeşitli faaliyetlerleengelleri aşmak üzere biraya geldi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) tarafından desteklenen “Peugeot ile Engelsiz Yaşam” projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan ile Engelli Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım da katıldı. Piknik, çeşitli gösteriler ve eğlenceli faaliyetlerle geçen etkinliğe sosyal medya fenomenleri de katıldı.
 
Organizasyonda, pikniğin yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen grafiti sanatçıları engelliler ile birlikte Peugeot 208 aracı üzerinde grafiti çalışması yaptılar. Organizasyonda ayrıca t-shirt boyama, uçurtma, karaoke gibi birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Cumartesi günü başlayan Proje kapsamındaki gezi etkinliğinde ise engelliler İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezerek, İstanbul’u ve tarihimizi gözlemleyerek öğrenme fırsatı buldular.
 
“Peugeot ile Engelsiz Yaşam Projesi”
 
Geçtiğimiz yıl “Kurumsal Sorumluluk” kategorisinde Altın Pusula gibi pek çok ödüle layık görülen “Peugeot ile Engelsiz Yaşam Projesi” ile engelli bireylerin kendi çevrelerindeki sosyal yaşam seviyelerini artırmak, sosyal hayata entegre olmalarına destek olmak, engellilik durumları hakkında toplum bilinci ve anlayışı geliştirmek ve konu hakkında duyarlılık oluşturmak hedefleniyor.
 
Öncelikle eğitim ve uyum sürecine ağırlık veren Peugeot, projenin bir diğer ayağı olarak farklı spor organizasyonları aracılığıyla engelleri aşmak yönünde adımlar atıyor. İlk olarak Peugeot, Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda engelli yüzücüler kategorisinin destekçisi oldu. Peugeot ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himaye ettiği Ankara Engelsiz Filmler Festivali’ne ulaşım desteği de verdi. Proje kapsamında ayrıca Peugeot çalışanları ve bayilerinden oluşan gönüllüler, farklı engelli gruplarıyla "Dalmak Özgürlüktür" etkinliği çerçevesinde bir araya geldiler. Peugeot çalışanlarından oluşan Peugeot takımı ile İstanbul Maratonu’na katılan gönüllüler, TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) için koştular.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNDP–Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından desteklenen Proje, ODD Satış ve İletişim Ödülleri 2013 Gladyatörleri’nde “Jüri Özel Ödülü”ne ve Gönülden Ödüller Yarışması’nda 2013’ün “En Başarılı Gönüllülük Projesi Ödülü”ne layık görüldü. Proje ayrıca, New York‘ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere seçildi ve 2013 Eylül ayında projenin sunumu gerçekleşti. Proje son olarak Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri “Kurumsal Sorumluluk” kategorisinde ödül kazandı.

 

$(document).ready(function() { $("a[rel=546a082b369dc51ad4b0b361]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });