…
29 Eylül 2016, Perşembe

Engelli Yaşlının Uzun Süreli Bakımında Yatay ve Dikey Organizasyonu Paneli


“1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ” münasebetiyle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi ortak çalışması ile düzenlenen ve nüfusun en kırılgan bölümünü oluşturan engelli yaşlıları konu alan “Engelli Yaşlının Uzun Süreli Bakımında Yatay ve Dikey Organizasyonu” başlıklı panel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe KARDAŞ ve Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı V. Prof. Dr. Ahmet PINAR’ın katılımlarıyla 30 Eylül 2016 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
 “Ailelerimiz Yaşlılarına Kendi Evlerinde Sahip Çıkıyor”
 
Panelin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe KARDAŞ, yaptığı açılış konuşmasında “Bakanlığımız yaşlılarımıza yönelik; sağlıklı, etkin, hayatın içinde, aktif ve her an mutlu oldukları bir ülke için çalışmaktadır. Bu çerçevede bir yandan uluslararası gelişmeleri esas alarak, bir yandan da ülkemizin değerlerine uygun olarak hizmet üretmeye ve yurdun her köşesine ulaşmaya devam ediyoruz. Diğer taraftan biz yaşlılarımızın en fazla ailelerinin yanlarında iken mutlu ve huzurlu olacaklarına inanıyoruz. Toplumumuzdan aldığımız geri dönüşler ve elde ettiğimiz veriler de yaşlılarımız ve ailelerince, yaşlılarımızın mümkün olduğunca ailesiyle ve kendi evinde kalmasının tercih edildiğini göstermektedir. Bu nedenle biz de Bakanlık olarak yaşlısına sahip çıkan toplumumuzu rahatlatacak evde bakım hizmetini destekleyen çalışmalarımıza da hız verdik” dedi.
 Yaşlı Destek Programı (YADES) ile Projeler Desteklenecek
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan "Yaşlı Destek Programı” (YADES) hakkında bilgi veren Müsteşar Yardımcısı Ayşe KARDAŞ, “Çalışmalarımızda, yaşlılarımıza yönelik bakım ve destek hizmetlerini, sosyal çevreden kopmadan ve mümkün olduğunca aile yanında destekleyerek sunmayı da öncelik addediyoruz. Bu anlamda bu yıl Bakanlık olarak büyükşehir belediyelerinin yaşlılara yönelik evde bakım, evde destek ve gündüzlü bakım hizmetlerini geliştirmek üzere  "Yaşlı Destek Programı”nı (YADES) başlattık. Bu programla Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyelerinin hazırlayacakları ve yaşlıların desteğe ihtiyaç duyduklarında çaresiz kalmadıkları, gereken standartlarda ve ihtiyaç duyduğu yerde hizmet alabildiği ve desteklendiği projeler için toplamda 4 milyon 125 bin TL ödenek kullandırılmasını hedefliyor” şeklinde konuştu.
 
“Engelli Yaşlının Uzun Süreli Bakımında Yatay ve Dikey Organizasyonu” başlıklı panel ile hedeflerinin, yaşlıların istek ve ihtiyacına uygun, hizmette yatay ve dikey organizasyonun sağlandığı, evde ya da kurumda, erişilebilir, bakım sigortası ile finansmanı çözülmüş ve sürdürülebilir bir bakım sisteminin yerleşmesi için gerekli hususları akademisyenlerle birlikte ele almak olduğunu vurgulayan Müsteşar Yardımcısı Ayşe KARDAŞ, programa katılan yaşlıların “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü”nü kutladı.
 
Panelin açılışında ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha BAŞARAN, Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tülin DÜGER, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Çoşgun GÜRBOĞA ve Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sakinlerinden Ahmet Benlioğlu birer konuşma yaptı. Ayrıca Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sakinlerinden Mustafa ŞEN, Hacettepe Üniversitesi Öğrencileri Eda AÇIKALIN ile Furkan YILMAZ’ın gerçekleştirdiği mini konser eşliğinde bir şiir dinletisi sundu. Yaşlıların, öğrencilerin, alanda çalışan akademisyenler ve politika belirleyicilerin bir araya geldiği “Engelli Yaşlının Uzun Süreli Bakımında Yatay ve Dikey Organizasyonu” başlıklı panelde, engelli yaşlının uzun süreli bakımında yatay ve dikey organizasyonu politikaları, uygulamaları ve izleme süreçlerine ilişkin konuları ele alındı.
 

 

 

$(document).ready(function() { $("a[rel=57f50b69369dc51e383c959f]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });