…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
11 Haziran 2021, Cuma Afyonkarahisar, TÜRKİYE

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ Afyonkarahisar'da Hasta Bakım, Rehabilitasyon Merkezi İle Hastane Konukevi Açılışlarını Gerçekleştirdi


10.06.2021 tarihinde Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek olan Ömer-Zilif Halaç Hasta Bakım (Palyatif Bakım Merkezi) ve Rehabilitasyon Merkezi ve Hastane Konukevi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ’un katılımı ile hizmete açıldı.
Uzm. Dr. Orhan KOÇ Afyonkarahisar programı sırasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne bağlı kurum ve kuruluşlara gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında bir dizi inceleme ve araştırmalarda bulundu.


Son 20 Yılda Sağlıkta ve Sosyal Hizmetlerde Dönüşüm Programlarıyla Birçok Başarılı Çalışma Vatandaşların Hizmetine Sunuldu


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ’un katılımı ile hizmete açılan, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek Ömer Zilif Halaç Hasta Bakım (Palyatif Bakım Merkezi) ve Rehabilitasyon Merkezi ve Hastane Konukevi, toplam 4700 m² inşaat alanına sahip.
76 yatak ve 60 odası bulunan merkez, bodrum ve zemin katlar dışında 4 kattan oluşuyor. Zemin kat, hasta yakınlarının yemek ve temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik planlanırken, birinci ve ikinci katlar palyatif bakım merkezi olarak kullanılacak.
Ağır bakım gerektiren hastalar açısından çok önemli bir amaca hizmet edecek olan merkezde, üçüncü ve dördüncü katlar ise hasta yakınları için misafirhane olarak kullanılacak.
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ açılışta yapmış olduğu konuşmasında; son 20 yılda özellikle sağlıkta ve sosyal hizmetlerde dönüşüm programlarıyla birçok başarılı çalışmanın vatandaşların hizmetine sunulduğunu ifade etti.
Özellikle sağlığa erişim konusunda önemli adımlar attıklarını vurgulayan KOÇ, "Daha önce sağlığa, ilaca ve hekime ulaşma konusunda, hastane hizmetlerine, nitelikli hizmetlere erişmek açısından birçok sorunlar yaşıyorduk.
Belki birçok vatandaşımız kendi ilinde hizmet alamadığı için başka illere gidiyordu ama öyle bir noktaya geldik ki bugün artık ülkemize birçok ülkenin lideri ameliyat için geliyor. Ülkemiz nitelikli hizmet noktasında baktığımızda bölgesinde lider olan ülke konumuna geldi ve birçok sağlık hizmetini ihraç eder hale geldik." dedi.


Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Merkezi Programı


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, Açılış töreninden sonra Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Merkezini ziyaret etti.
2019 yılında kurulan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Merkezinde; 5 çocuk ve ergen psikiyatri uzmanı, 2 psikolog, 4 ergoterapist, 4 sosyal hizmet uzmanı, 2 çocuk gelişim uzmanı ve 1 dil terapisti görev yapıyor.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde yer alan poliklinikte, genel poliklinik hizmetleri, adli psikiyatri ve sağlık kurulu hizmetleri veriliyor.
Çocuk ve ergen psikiyatri uzmanı tarafından psiko-sosyal değerlendirilmesi yapılan merkezde sosyal hizmet uzmanları tarafından çocuk ve ailelerine yönelik sosyal hizmet müdahaleleri ve danışmanlık hizmeti sunuluyor.
Merkezde ayrıca bazı tanı gruplarının (DEHB, Otizm) yönlendirildiği ergoterapi bölümü bulunuyor. Çocuk ve ergenlerin sosyal katılım, günlük yaşam aktiviteleri, bağımsız ve üretken olması için planlamalar ve uygulamalar gerçekleştiriliyor, hastalık gruplarına yönelik grup ve aile terapileri yapılıyor. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer paydaş kurumlarla birlikte etkinlikler planlanıyor.


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nde İncelemelerde Bulundu


10 Otizmli engellinin kaldığı Merkezde, pandemi sonra güzdüzlü bakım merkezinin hizmeti vermeye başlaması bekleniyor. Uzm. Dr. Orhan KOÇ'a, merkezin yaptığı çalışmalar, kuruluşun ihtiyaçları konusunda bilgi verilmiş ve gündüzlü bakım hizmeti verebilecek arsa konusunda bilgi alış verilişi yapıldı.


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, Afyonkarahisar Valisi Gökmen ÇİÇEK’i Makamında Ziyaret Etti


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, Afyonkarahisar Valisi Gökmen ÇİÇEK’i makamında ziyaret ederek Bakanlık Hizmetleri ve Sosyal Hizmetler alanında görüş alışverişinde bulundu.
Uzm. Dr. Orhan KOÇ, Afyonkarahisar İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi hizmet binasının yanında bulunan araziye Gündüzlü Bakım Merkezinin yapılabileceğini ifade etti. Afyonkarahisar Valisi Gökmen ÇİÇEK ise bu doğrultuda bağışçı bulunabileceğini ya da ilin imkanları ile yapılabilecek katkılar olabileceğini belirtti.