…
04 Aralık 2015, Cuma

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Fuarı’nda


 

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin kendileri için gerekli olan ürün, teknoloji ve hizmetlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak hedefiyle düzenlenen ve 3-6 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Fuarı’nda (EYAF) açtığı bir stantla temsil edildi.
 
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açılan stantta vatandaşlar tarafından yöneltilen talep ve görüşler Genel Müdürlük personeli tarafından dinlenerek, engellilik alanındaki konular hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Bilgilendirme kapsamında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ayrıca engellilik ve erişilebilirlik konularında kitap, broşür ve çeşitli yayınlar dağıtıldı. Fuar kapsamında ayrıca Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkan Vekili Dr. Deniz Çağlayan Gümüş tarafından “Engelliler için Erişilebilirlik” konulu seminer düzenlendi.
 Engelsiz Yaşam Fuarı (EYAF)
 
Ulusal ve uluslararası ölçekte engellilere özel ürün, teknoloji ya da hizmet sunan kuruluşların tek çatı altında toplandığı Engelsiz Yaşam Fuarı, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla güçlü bir kamuoyu oluşturarak engelliler adına çözüm üretilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.
 
Engellilerin ve engelli yakınlarının yenilik ve gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak, yerel yönetimlere engelliler için yaptıkları mimari ve kentsel düzenleme ve faaliyetlerle ilgili destek sağlamak, yeni girişimleri teşvik etmek ve sivil toplum kuruluşları arasında etkileşimi güçlendirerek sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine ve yaygınlaşmasına destek sağlamak gibi amaçları bulunan Engelsiz Yaşam Fuarının 2015 yılı teması “Erişilebilirlik” olarak belirlendi.
 
Fuara günlük yaşam ürünleri, ortopedik malzemeler, hareket ekipmanları, kişisel bakım ve hijyen ürünleri, özel tasarım tekstil, iletişim teknolojileri, bilişim teknolojileri, kişisel korunma ekipmanları alanlarında faaliyet gösteren firma, işletme ve kişiler, ayrıca inşaat, mimari ve çevre düzenlemeleri ile otomotiv sektörlerinden ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernek, vakıf ve özel sektörden, kamu ve yerel yönetimlerden temsilciler stantlarıyla katılım sağlayarak, temsilciler tarafından ziyaretçilere bilgilendirmelerde bulunuldu.
 
Özel ürün ve hizmetlere ihtiyaç duyan kişiler ve yakınları, yaşlılar, engelliler ve yakınları, engelliler ile ilgili çalışma yapan akademisyenler ve uzmanlar, rehabilitasyon ve eğitim merkezleri temsilcileri, özel eğitim kurumlarının temsilcileri tarafından ilgi ile karşılaşılandı.  Engelsiz Yaşam Fuarı’nda (EYAF), Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü bir stant ile temsil edildi.
 
 
 

$(document).ready(function() { $("a[rel=5669844f369dc5f7604e6311]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });