…
04 Şubat 2021, Perşembe Ankara, TÜRKİYE

Engelli ve Yaşlı Bakım Kuruluşları Meslek Elemanlarına Yönelik Eğitim Programı Başladı


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler  Bölümü Başkanlığı koordinasyonunda kuruluşlarımızda görev yapmakta olan meslek elemanlarına yönelik olarak " Öfke  Kontrolü,  Stres  Yönetimi,  Vaka  Yönetimi,  Kurumsal  İletişim  ve  Kanıta  Dayalı  Uygulama" konularında  eğitim programları düzenlendi.

Engelli ve yaşlılarımıza sunulan hizmetlerin kalitesi, hizmet sunanların mesleki donanımı, bilgisi ve becerisi ile doğru orantılıdır. Bu kapsamda kuruluşlarımızda görev yapan tüm personelimize yönelik farklı içeriklerde çeşitli eğitimler planlanmıştır.

Ülkemizde Covid 19'un  pandemi  olarak  ilan  edilmesinden  bugüne,  kuruluşlarımızda  görev yapmakta olan personelimiz, çok yoğun biçimde çalışmakta, büyük bir özveride bulunarak ailelerinden ayrı, 10-15 gün süreli vardiyalarla görev yaptıkları kuruluşlarda yatılı olarak kalmaktadırlar.

Eğitim programlarımızın amacı da hem personelimizin bilgi ve becerisini geliştirmek hem de pandemi nedeniyle yoğun bir çalışma  temposu  içerisinde  olan  çalışanlarımızın     motivasyonlarını yükseltmektir.

Bu kapsamda; Genel Müdürlüğümüz ile Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü Başkanlığı koordinasyonunda kuruluşlarımızda görev yapmakta olan meslek elemanlarına yönelik olarak " Öfke Kontrolü,  Stres Yönetimi,  Vaka Yönetimi,  Kurumsal İletişim ve Kanıta Dayalı Uygulama" konularında gerçekleştirilecek eğitimler 01-05 Şubat 2021 tarihlerinde 14.00-15.00 saatleri arasında çevrimiçi olarak yapılmaktadır.

Engelli ve Yaşlı Bakım Kuruluşları Meslek Elemanlarına yönelik eğitimleri, Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü hocaları; Prof. Dr. Veli Duyan, Prof. Dr. Emine Özmete, Prof. Dr. Elif Gökçearslan Çifci, Dr. Fulya Akgül Gök, Arş Gör. Dr. Serdarhan Duru, Dr. Burcu Özdemir Ocaklı tarafından verilmektedir.