…
…
…
…
…
…
11 Ekim 2019, Cuma Ankara, TÜRKİYE

Engelli Bireylerin İstihdam Erişilebilirlik Sağlık Sosyal Hayata Katılım Sorunları Mevcut Durum ve Çözüm Önerileri Engelli Sorunları Paylaşım Toplantısında Değerlendirildi


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü nezdinde ilgili kamu kurumları ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nun katılımıyla “Engelli Sorunları Paylaşım Toplantısı”  07-08.10.2019 tarihinde 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde  gerçekleştirildi.

Toplantı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ’un açılış konuşması ile başladı. Ayrıca Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Vekili Murat ASLANHAN ile Bakan Danışmanı Bennu KARABURUN da konuşma yaptı.

Engelli Sorunları Paylaşım Toplantısı’nda engelli bireylerin istihdamı, erişilebilirlik, sağlık ve sosyal hayata katılım alanlarında sorunlar, mevcut durum ve çözüm önerileri tüm taraflarca ele alındı.

Kamu kurumlarından, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılım sağladığı toplantı sonucunda; engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayata aktif katılımının arttırılması amacıyla mevcut politikalara ek olarak yeni politika önerileri değerlendirilmiş ve sürece ilişkin yol haritası çizildi.