…
23 Haziran 2014, Pazartesi

Elmadağ’da Erişilebilirlik Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi


Elmadağ Belediyesi’nde düzenlenen “Erişilebilirlik Bilgilendirme Toplantısı” Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlık temsilcileri, Elmadağ Belediyesi çalışanları ile Elmadağ Kaymakamlığına bağlı İlçe Müdürleri ve ilçe müdürlükleri çalışanlarının katılımlarıyla 23 Haziran 2014 tarihinde düzenlendi.
 
Toplantıda konuşan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi konuşmasında erişilebilirliğin sağlanmasında en önemli görevin belediyelere düştüğünü vurguladı. Erişilebilirlik konusunda yeterince bilgi sahibi olunmaması nedeniyle uygulamaların hatalı ve eksik yapılabildiğini dile getiren Çiftçi, bu nedenle engellilerin kentleri kullanmakta yaşadığı sorunlarla ilgili bilgi verdi. 5378 sayılı Kanun gereği illerde valiliklerde kurulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonlarının denetimlere başladığını vurgulayan Çiftçi, denetimler sonucu tespit edilen eksiklikler için idari para cezasının uygulanabileceğini hatırlattı.
 
Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin ise yaptığı konuşmada, Belediye olarak erişilebilirliği sağlamaya yönelik gerekli tüm adımları atmaya hazır olduklarını belirtti. Yapacakları çalışmaya kentin merkezinde yer alan park düzenlemesi ile başlamayı planladıklarını söyleyen Şahin, bu parkın herkesin birlikte kullanabileceği engelsiz bir park olması için gerekli teknik çalışmalara hemen başlanacağını ekledi.
 
Elmadağ Özürlüler Derneği Başkanı Havva Tiryaki ise, erişilebilirliğin engelliler için önemini, kaldırımlarda, binalarda ve toplu taşıma araçlarında yaşadığı sorunlardan örnekler vererek açıkladı. Bu alanlarda ve araçlarda engelliler olarak karşılaştıkları sorunların, kendilerini toplumsal yaşamdan dışladığını ve standartlara uygun olamayan düzenlemelerin kullanılamadığını belirten Tiryaki, yerel yönetimlerin engellilerle işbirliği yapmalarının doğru uygulamalar için rehberlik edeceğini ekledi. 
 
Bilgilendirme toplantısına Erişilebilirlik Dairesi Başkan V. Dr. Deniz Çağlayan Gümüş, Şehir Plancısı Sevinç Ayanoğlu ve Peyzaj Mimarı Gamze Feyzioğlu tarafından yapılan erişilebilirliğin önemi, mevzuat, engeller,  binalar, açık alanlar ve toplu taşıma araçlarında erişilebilirliğin sağlanması sunumları ile devam edildi. Toplantı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Binalar” ve “Açık Alanlar” Erişilebilirlik Tespit Filmlerinin gösterimi ve Ulusal Erişilebilirlik İzleme Sistemi yardımıyla izleme ve denetleme formunun doldurulması örneği ile tamamlandı.

 

$(document).ready(function() { $("a[rel=5423ea40369dc31c2cffbf5a]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });