…
…
10 Mayıs 2019, Cuma Ankara, TÜRKİYE

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel URSU Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ ile Suriyeli Göçmenlere Yönelik Hizmet Sunumunu Görüştü


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu ziyaretinde, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ’a Sağlık Bakanlığı, DSÖ ve Gazi Üniversitesinin iş birliğiyle, Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzman ve uzman yardımcılarının katıldığı "Sağlık Okuryazarlığı Temelinde Evde Bakım ve Sağlık Hizmetlerine Çok Paydaşlı Yaklaşım, Bilgi, Deneyim ve Paylaşım Çalıştayı" hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ; Sağlık Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü arasında imzalan iki yıllık İşbirliği anlaşması çerçevesinde program alanı kapsamında ülkemizde hassas ve dezavantajlı gruplar içinde yer alan göçmenlerin dayanıklılığını artırmak ve kırılganlıklarını azalmak amacıyla DSÖ’nün teknik desteği ile Suriyeli Göçmenler Mersin’de Aktif Yaşam Merkezi oluşturulmasını çok önemsediklerini belirtti.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ; kişisel bakım gibi günlük faaliyetlerde desteğe ihtiyacı olan engelli ve yaşlılara danışmanlık/bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılması, öz bakım veren bireylerin zaman içerisinde ortaya çıkan tükenmişlik durumlarına karşı merkez çalışanları tarafından psikolojik destek verilmesi sürecinde Evde Bakım Destek Elemanlarından (ESBE) yararlanılmasını düşündüklerini ve bu konuda Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD)’ın önemli görevler üstlenebileceğini söyledi.

Görüşme sonrasında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu’ya, Genel Müdürlük kurumlarında kalan engelli ve yaşlıların el emeği göz nuru eserlerinden hediyeler verdi.