…
04 Nisan 2019, Perşembe Ankara, Türkiye

Dünya Sağırlar İslam Federasyonu Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Teşekkür Etti


5 Mart 2019 Pazartesi ve 30 Mart 2019 Cumartesi tarihleri arasında günü Ankara’da gerçekleştirilen ‘Uluslararası İşaret Dili ile Kur’an ve Hadis Çalıştayı’ na katılan  Dünya Sağırlar İslam Federasyonu, Türkiye, Ürdün ve Filistin Sağırlar Federasyonu temsilcileri,  Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM’a çalıştaya verilen destekten dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. Görüşmede  Eğitim, Rehabilitasyon ve Sosyal Hayata Katılım Dairesi Başkanı Elçin TENTERİZ’de yer aldı.

Dünya Sağırlar İslam Federasyonu Başkanı Muhammed İkbal YILDIZ, Çalıştayda Arap İşaret Dili konuşanların katkılarıyla Türk İşaret Dili ile Arapça Harfler,  ince kalın ve peltek harfler, harekeler ile tecvid konuları üzerinde, ayrıca Hadis alanında çalıştay öncesi belirlenen 40 Hadis’in Türk İşaret Dili, Arap İşaret Dili ve Uluslararası İşaret Dili olmak üzere üç dilde  ortak ifade edilmesine çalışıldığı bilgisini verdi. Ayrıca çalıştayda bakanlıkta görevli işaret dili tercümanlarının görevlendirilmiş olmasından dolayı memnuniyetlerini belirtti.

Görüşme esnasında Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM, Bakanlık olarak bu çalıştay benzeri etkinlikleri çok önemsediklerini,  bu sahada Dünya Sağırlar İslam Federasyonu çalışmalarının önemli olduğunu, her türlü desteği vereceklerini söyledi. İslam ülkelerinde dini literatürün işitme engellilerin ortak sembolleriyle işaret diline çevrilmesinin uluslararası erişilebilirlik açısından önemli olduğuna değindi.

Görüşmede Türkçe ifadeler önce Türk İşaret Diline, Türk İşaret Dilinden Uluslararası İşaret Diline ve oradan Ürdün ve Filistin İşaret dillerine çevrildi.

Görüşme sonrası Filistin Sağırlar Federasyonu Başkanı Muhammed Mahmud Abdulaziz Nazzal tarafından, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM ve Eğitim, Rehabilitasyon ve Sosyal Hayata Katılım Dairesi Başkanı Elçin TENTERİZ’e Filistin Sağırlar Federasyonunun amblem ve logosunun bulunduğu atkı hediye edildi.