…
…
14 Ocak 2021, Perşembe Ankara, TÜRKİYE

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Farkındalık Toplantısı Yapıldı


Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Farkındalık Toplantısı çevrimiçi olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, personeli, görme engelli bireyler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlendi.

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Farkındalık Toplantısı çevrimiçi olarak   Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM,  Daire Başkanı Hulusi Armağan YILDIRIM, EYHGM yöneticileri ve personeli, görme engelli bireyler, görme engelliler alanında faaliyet gösteren dernekler ve federasyonların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ;  engellilik ve yaşlılık alanında dijital dönüşüm çalışmalarına hız vermiş olmanın pandemi sürecinde ne kadar önemli ve isabetli bir yaklaşım olduğunun anlaşıldığını belirterek ürün, hizmet ve çevrenin erişilebilirliğinin bağımsız yaşam için en temel unsur olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen “2020 Erişilebilirlik Yılı” kapsamında Bakanlığımız tarafından verilen “Erişilebilirlik Ödülleri”nin yoğun ilgi gördüğünü ve binin üzerinde proje başvurusu yapıldığını belirterek, istihdam alanında görme engelli bireyler ve diğer engel gruplarının istihdam edildikten sonra iş koçluğu yoluyla istihdam sürecinde yaşayabilecekleri sorunların çözümü için çalıştıklarını ifade etti.

Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM, engelli ve yaşlı alanında sunulan hizmetlerdeki gelişmelerden söz ederek ve görme engelli vatandaşlarımız için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantının moderatörlüğünü üstlenen Sosyal ve Ekonomik Hayata Katılım Dairesi Başkanı Hulusi Armağan YILDIRIM,  görme engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak  amacıyla  Genel Müdürlük olarak bakanlıklar, diğer ilgili kamu kurumları, üniversiteler, STK’lar ve ailelerden gelen taleplerin koordinasyon içinde yürütüldüğünü ve bu alanda yapılacak proje ve diğer çalışmalarda işbirliğine açık olduklarını söyledi.

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Farkındalık Toplantısında, görme engelli bireyler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de günlük hayatta ve  kurumlardan hizmet alırken yaşadıkları sorunları dile getirdiler ve çözüm önerilerini ilettiler.