…
…
15 Kasım 2019, Cuma Ankara, TÜRKİYE

Down Sendromu STK-Kamu Buluşmaları Devam Ediyor


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün STK Buluşmaları;  “Down Sendromu” gündemiyle 12 Kasım 2019 Salı günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Söğütözü Yerleşkesinde Bakanlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından planlanan, farklı ihtiyaçları bulunan engel türleri için sorun ve ihtiyaç analizi kapsamında “STK Buluşmaları” toplantılarında, belirli engel gruplarına yönelik faaliyet göstermekte olan sivil toplum kuruluşlarının engelli birey ve ailelerinin yaşadıkları sorun ve çözüm önerilerini istişare ederek, bu sorunlara çözüm bulacak hizmet sunucularıyla aynı platformda bir araya gelmeleri sağlanıyor.

STK Buluşmaları “Down Sendromu” gündemiyle sivil toplum kuruluşlarının, ilgili kurum temsilcilerinin ve uzmanlar ve down sendromlu bireyler ve ailelerinin katılımıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Söğütözü Yerleşkesinde Bakanlık Toplantı salonunda 12 Kasım 2019 Salı günü düzenlendi.

 Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, toplantının açılış konuşmasında;  kamu-sivil toplum işbirliğini önemsediklerini, bu amaçla bir dizi tematik toplantı yaptıklarını, bu toplantılarda STK ve akademisyenleri dinlediklerini, tek masa etrafında konu ile ilgili sorunların ve çözümlerin ele alındığını belirtti. KOÇ ayrıca kamu, kurum ve kuruluşları ile STK’lardan yoğun katılım olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.  KOÇ, Bugüne kadar önemli işler yapıldığını, toplantı sonuçlarının ilgili diğer paydaşlara da iletileceğini ifade etti.

Toplantıda  AR-GE ve Proje Dairesi Başkanı Tayyar KUZ yaptığı sunumda; Engelsiz Vizyon Belgesi, Engelli İstihdamı, Engelli Sağlık Kurulu Raporu, Engelli Bakım Hizmetleri, Bütünleşik Bakım Modeli başlıklı konularda bilgi verdi.

Toplantıda; kamu, kurum ve kuruluşları ve STK temsilcileri ile down sendromlu bireyler ve aileleri söz alarak konuya ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı.