…
29 Nisan 2019, Pazartesi Ankara, TÜRKİYE

Çubuk’ta Türkiye 60 Yaş ve Üstü Yetişkin Gençler Bocce Ligi Müsabakaları Başladı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aktif Yaşlanma Politikasıyla 2019 yılı faaliyet programında alınan "Türkiye 60  Yaş  ve  Üstü  Yetişkin  Gençler  Bocce  Ligi"  müsabakalarına   29 Nisan 2019 günü  Çubuk Abidin Yılmaz Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğünde saat 14.00 de yapılan maç ile  başlandı.

2016 yılında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Bocce Bowling ve Dart Federasyonuyla birlikte başlayan bu çalışmalar süreç içerisinde artarak hız kazandı.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak ilk kez bu sene yaşlılarımızın yanı sıra Gazilerimiz de Şampiyonaya dahil edildiler.

‘Huzur Bocce Ligi’ altında başlayan şampiyona tüm Huzurevleri ve Gazi Takımlarına açık.   Bu yıl 53 ilden toplam 109 takım ile rekor bir katılım gerçekleşti.

Bocce aracılığıyla yaşlılarımızın; sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşamlarını daha aktif olarak sürdürmeleri, birbirleriyle kaynaşmaları, ayrıca, çocuklara ve gençlere örnek olmaları sağlanıyor.

20 grupta gerçekleştirilen şampiyonaya yapılacak maçların ardından Ramazan ayında ara verilecek.  Ardından gerçekleşecek müsabakalar sonucunda finallerin Kasım 2019 da yapılması planlanıyor.

Çubuk’taki "Türkiye 60 Yaş ve Üstü Yetişkin Gençler Bocce Ligi"  müsabakalarının başlama törenine; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet KOCA; Ankara Vali Yardımcısı Şaban ERDOĞAN, Çubuk Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcıları, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Selim Çelenk ve  kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Tören öncesinde Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde engellilerden oluşturulan Mehter Takımı gösteri ve marş dinletisi gerçekleştirdi.