…
…
01 Haziran 2021, Salı Ankara, TÜRKİYE

Covid ile Mücadelede 4/D’li Arkadaşlarımız Destansı Bir Mücadeleye İmza Attı


Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası tarafından organize edilen ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet İşkolu Kamu İşçilerinin Güncel Sorunları Çalıştayı’na Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını temsilen Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ katıldı.

Sağlık ve sosyal hizmet işkolunun kamudaki yetkili sendikası olan Öz Sağlık-İş Sendikasının  düzenlediği  4/D’li  kamu işçilerinin en önemli sorun başlıkları olan tayin-becayiş, ev tipi çalışma, zorunlu emeklilik ve görev tanımı gibi konuların tartışılacağı çalıştayda kamu yöneticileri, STK yöneticileri ve akademisyenler bir araya  geldi.

Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını temsilen katılan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ çalıştayın açılış konuşmasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya YANIK’ın selamını iletti,  Hak İş Konfederasyonunu tebrik etti, haklı mücadelenizi yürekten destekliyorum dedi.

Pandemi Olağanüstü Bir Durumdur, Sağlıkta Seferberlik Halidir

Uzm. Dr. Orhan KOÇ covid ile mücadelede yaşlı bakım alanında kuruluşlarda alınan tedbirlere değindiği konuşmasında “Huzurevlerimizde, rehabilitasyon merkezlerimizde çalışan 4/D’li  arkadaşlarım dünyaya örnek olan bir destan yazdı. Tüm ülke olarak her sahada olduğu gibi covid ile mücadele sürecinde yaşlı bakım konusunda da destansı bir mücadeleye imza attık. Birçok gelişmiş ülkede huzurevlerinde, yaşlı bakım merkezlerinde toplu ölümlere tanık olduk. Biz yaşlılarımızı, engellilerimizi korumak için çok ciddi tedbirler almak durumundaydık. Pandemi olağanüstü bir durumdur, sağlıkta seferberlik halidir. Acilen kararlar almak durumundaydık. Kuruluşlarımıza giriş çıkışları yasakladık, ziyaretleri kapattık,  dışarıdan tedarik ettiğimiz malzemeleri dezenfekte sonrası içeri aldık.”  bilgisini verdi.

Pandemideki Başarı Bütün Ekiple Beraber 4/D’li  Personelin Özverili Çalışmasının Karşılığıdır

Personelimizden büyük bir özveri isteyerek 15 günlük vardiya teklif ettik ve memnuniyetle kabul gördü diyerek sözlerine devam eden Uzm. Dr. Orhan KOÇ, “Yaşlılarımız için izolasyon kuruluşları tertip ettik. Bu başarıda en büyük pay elbette bütün ekiple beraber 4/D’li  personelimizin bu özverisinin karşılığıdır. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bu fedakârlığı şöyle anlatayım; evimizde bir ferdimiz covid olsa nasıl tedbirler alıyorsak, kuruluşlarımızda çalışan arkadaşlarım, covid belirtisi gösteren engelli ve yaşlılar için aynı duyarlılıkla önleyici tedbirler uyguladılar.

Bu süreçte personelimiz engelli ve yaşlıların normal bakımını yapmak için yakın temasta bulunmak zorunda olduklarından, elbette durumun aciliyetinden, vahametinden kaynaklı, yaşlı ve engellilerimizi koruma telaşıyla aksayan yönler, gözden kaçan durumlar yaşanmış olabilir. Ama bu mücadeleyi başta Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) olmak üzere tüm dünya takdir etti. Sayın Cumhurbaşkanımız arkadaşlarımıza defaatle teşekkür ettiler. Burada 4/D’li  bu kahraman mesai arkadaşlarımın hak etmiş oldukları bazı hakların değerlendirilmesine yönelik bir Çalıştay yapılmasından, burada bakanlığımızı temsilen sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından çalıştay akademik sunumlarla devam etti.