…
20 Nisan 2014, Pazar

Bosnalı Çocuklar Bayramı Dünya Çocuklarıyla Beraber Geçirdi



Genel Müdürlüğümüzce yürütülen “Türkiye-Bosna Hersek Arasında İşbirliği ve Uluslararası Engelsiz Çocuk Bayramı” başlıklı proje kapsamında Gorajde Kantonundan gelen 7 yetişkin ve 23 çocuktan oluşan Bosna Hersekli misafirlerimizi ağırladık.
 
Bosna-Hersekli ve Türk, engelli ve engelli olmayan çocukların bir araya gelmesi yoluyla, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi, barış, dostluk ve kardeşlik köprülerinin kurulması ve engellilik alanında işbirliği imkanlarının araştırılmasını amaçlayan proje, TİKA, TRT, Gaziantep Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesinin katkıları ile yürütüldü.
 
Proje kapsamında, Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin Gorajde kantonundan engelli ve engelli olmayan çocuklar, TRT tarafından gerçekleştirilen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenlikleri kapsamında Türkiye’ye davet edildiler. Bosna Hersekli çocuklar şenliklerin gerçekleştirildiği Gaziantep’in yanı sıra Ankara ve İstanbul’da çeşitli etkinliklere katıldılar.
 
Bosna Hersekli misafirlerimiz TRT tarafından düzenlenen geleneksel 23 Nisan Çocuk Şenliği kortejine ve piknik programına katılım sağlayarak Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafından gelen çocuklarla tanışma ve kaynaşma imkanı buldular. Gaziantep’te İl Müdürlüğümüz bünyesindeki kuruluşlara yapılan ziyaretlerde Bakanlığımızca verilen hizmetlerle ilgili bilgilendirme sağlandı. Gaziantep Valiliği tarafından çeşitli hediyeler takdim edilen çocuklara şehrin tarihi ve turistik bölgelerinde gezintiler düzenlendi.
 
Ankara gezisinin ardından Keçiören Belediye Başkanı Sayın Mustafa AK tarafından kabul edilen heyete çeşitli hediyeler takdim edildi. Heyetin onuruna Sayın Mustafa AK tarafından verilen akşam yemeğinde heyet ile Bakanlığımız Müsteşarı Sayın Nesrin ÇELİK, Müsteşar Yardımcısı Sayın Gazi ALATAŞ, Müsteşar Yardımcısı V. Sayın İmambey ERTEM, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Temindar AYTEKİN ve Genel Müdür Yardımcımız Sayın Muhammet Ecevit CARTİ bir araya geldiler. Bakanlığımız Müsteşarı Sayın Nesrin ÇELİK, derin tarihi ve kültürel bağlarla bağlı olduğumuz Bosna Hersek ile olan ilişkilerin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu bağların daha da güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Heyeti temsilen Nejat KURTOVİÇ, Türkiye’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, başta çocuk ve engellilik alanları olmak üzere Türkiye’nin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
 
Heyet tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Engelliler Kampı ziyaret edildi. Heyet, İstanbullu engelli aileleri ile birlikte Boğaz turuna katıldı. İstanbul İl Müdürü Sayın Selim ÇELENK ile çocuklara ve engellilere yönelik sosyal hizmetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen hediyelerin takdim edilmesinin ardından misafirlerimizi Gorajde’ye uğurladık.

$(document).ready(function() { $("a[rel=546c83f0369dc54fc0b73f6e]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });