…
10 Aralık 2015, Perşembe

“Bir Sen Daha Var” Kampanyası 1 Milyon Söz Hedefliyor


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF işbirliğinde yürütülen “Bir Sen Daha Var” kampanyası kapsamında 11 Aralık 2015 tarihinde Forum İstanbul Alışveriş Merkezi Legoland’da engelli – engelsiz 70 çocuk engelleri aşarak birlikte eğlendi. Engeli olan çocuklar, onların aileleri ve toplum arasındaki sosyal mesafenin azaltılmasını hedefleyen  Bir Sen Daha Var kampanyası kapsamındaki buluşmada 35 engeli olan ve 35 engeli olmayan çocuk bir araya geldi.
 
Etkinlik kapsamında “Bir Sen Daha Var” kampanyası tanıtımı için düzenlenen Basın Toplantısı’na Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, UNICEF İyi Niyet Elçisi Kıvanç Tatlıtuğ ve UNICEF Temsilcisi Philippe Duamelle katıldı. Basın toplantısı Türkiye'deki engeli olan çocukların haklarının hayata geçirilmesi amacıyla Kapadokya’da uçuşunu gerçekleştiren UNICEF logolu sıcak hava balonunun videosuyla LEGOLAND® Discovery Centre İstanbul’dabaşladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle'in açıklamalarının ardından, UNICEF İyi Niyet Elçisi Tatlıtuğ projenin www.birsendahavar.gov.tr adlı internet sayfasını kullanarak sözünü vererek, engeli olan çocuklar için daha çocuk dostu bir ortam yaratılması için herkesi 1 milyon söz vermeye davet etti. 
 
Basın toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi konuşmasında “UNICEF ile ortaklaşa yürüttüğümüz ‘Bir Sen Daha Var’ Kampanyasıyla 1 milyon vatandaşımızdan 1 milyon söz almayı hedefliyoruz. Bu kampanyanın; imkânları ve becerileri ne olursa olsun bütün çocukların bir arada yaşayabileceğini göstermemiz için çok önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Umarım, bu kampanya toplumumuzda kapsayıcı bir anlayışın gelişmesine zemin hazırlar. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Gerçekleştirilen etkinlikte UNICEF Türkiye Temsilcilisi Philippe Duamelle, “Bütün çocuklar doğduğu andan itibaren aynı haklara sahiptir. Çocuklarımız, potansiyellerini gerçekleştirmeleri ve sahip oldukları yetenekler doğrultusunda toplumun gelişimine aktif olarak katkıda bulunmaları için aynı fırsatlardan yararlanmalıdır.  Kampanya; herkesi engellilik hususunu farklı bir açıdan değerlendirmeye ve daha kapsayıcı bir toplum yaratmaya davet ediyor,” dedi.
 
Etkinlik kapsamında düzenlenen Basın toplantısına katılan UNICEF İyi Niyet Elçisi Kıvanç Tatlıtuğ, www.birsendahavar.gov.tr aracılığı ile online söz vererek kampanyaya nasıl destek verileceğini anlattı.  “Bir Sen Daha Var” kampanyasını desteklemek için engelli ve engelsiz 70 çocukla İstanbul'daki etkinlikte bir araya gelen UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi Kıvanç Tatlıtuğ,  konuşmasında: “Bugün engeli olan ve olmayan çocukların birlikte yaşayabileceği kapsayıcı bir toplum oluşturulmasına destek verecek 1 milyon kişiden biri olmak için buradayım. UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak altını çizmek istediğim bir husus var: Çocuklar birbirinden farklı olabilir ancak hepsi aynı haklara sahiptir. Çevremizdeki insanları bu konuyu daha fazla ciddiye almaya ve birsendahavar.gov.tr sitesi üzerinden kampanyaya destek vermeye çağıralım.”
 1 milyon söz arasında yerinizi alın
“Bir Sen Daha Var”, engeli olan çocukların tıpkı diğer çocuklar gibi aynı haklardan yararlanmasını sağlayacak bir sosyal içerme çağrısıdır. Kampanya; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa geliştirilmiştir. Kampanya; Türk toplumunda engelliliğe yönelik yapılan kapsamlı bilgi, tutum ve uygulama araştırmasını temel almaktadır. Bu kapsamda; bütün vatandaşlar, gereken bilgilerle donatılarak engeli olan çocukların haklarını savunacaktır. Kampanya; vatandaşlarımızdan 1 milyon söz alarak başta engeli olan çocuklara yönelik tutumlar olmak üzere engellilik hususundaki önyargıları ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.
“Bir Sen Daha Var” kampanyası, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin ilkelerini temel almaktadır. Sözleşmeye göre Taraf Devletler, zihinsel ya da bedensel engeli olan çocukların saygınlıklarını güvence altına alan, özgüvenlerini geliştiren ve toplumsal yaşama etkin biçimde katılmalarını kolaylaştıran şartlar altında eksiksiz bir yaşama sahip olmalarını kabul ederler.SÖZ VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ: www.birsendahavar.gov.tr

$(document).ready(function() { $("a[rel=566adfb9369dc5f7e4078780]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });