…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Ocak 2023, Pazartesi İstanbul, TÜRKİYE

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Farkındalık Programı Gerçekleştirildi


Bakanlığımız ile Türkiye Beyazay Derneği ve Üsküdar Belediyesi iş birliğiyle Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında farkındalık programı gerçekleştirildi.

Toplumsal hayata tam ve etkin katılım, engelli bireylerin kişisel potansiyellerini gerçekleştirmeleri için geliştirilen politika ve sunulan hizmetlerin temelinde yer almaktadır. Görme engelli bireylerin güvenli ve bağımsız seyahat etmelerini sağlayan beyaz bastonlar ise bu kapsamda uluslararası ve önemli bir sembol olarak görülmektedir.

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında 15 Ocak 2023 tarihinde düzenlenen programda, birbirinden başarılı görme engelli bireyler ve aileleri ile bir araya gelinmiştir.

Program kapsamında bürokrasi, akademi, sivil toplum ve müzik gibi farklı alanlarda başarılarıyla öne çıkmış görme engelli bireyler konuşmalarını ve performanslarını gerçekleştirmiştir.

Kerim ve Selim ALTINOK, Eyüp Sultan AYLAR ile Üsküdar Belediyesi Korosunun müzik performanslarını gerçekleştirdiği programda, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman AYVA ve Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya ŞANLIER; ülkemizde sivil toplum ve yerel yönetimlerde engellilik alanında gerçekleştirilen ve çeşitlendirilen çalışmalardan ve bu alanda ne kadar yol kat edildiğinden bahsetmişlerdir.

 Dr. Selahattin AYDIN ve Öğretmen Hamdi BATMAN, eğitim alanında, akademisyen ve öğretmen kimlikleriyle edindikleri tecrübelerden yola çıkarak gerçekleştirdikleri konuşmalarıyla görme engelli bireylerin toplumsal hayata etkin katılımını birinci elden ifade etmişlerdir.

Kapanış konuşmasında ise Genel Müdürümüz; ülkemizde son 20 yılda engellilik alanında geliştirilen politika ve sunulan hizmetleri anlatarak bu kapsamda sürdürülen çalışmaların önemine bir kez daha vurguda bulunmuş; hak temelli, sosyal içermeci bir Türkiye için engellilik alanındaki çalışmaların çeşitlendirilerek yaygınlaştırılmasının toplumun her kesiminin refahı için elzem olduğunu belirtmiştir.

Program, Genel Müdürümüz tarafından farklı alanlarda başarı göstermiş görme engelli bireylere plaket ve ödül takdim edilmesiyle sona ermiştir.