…
24 Ağustos 2021, Salı Ankara, TÜRKİYE

“Beni Fark Et” Projesinin Açılış Toplantısı 24 Ağustos 2021 Tarihinde Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi


Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü  ile  Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğinde geliştirilen “Beni Fark Et” projesinin açılış toplantısı 24 Ağustos 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Ankara Sevgi ve Çocuk Koruma Evlerinde kalan çocuklara otizm taraması yapılması ve kuruluşlarda çalışan mesleki, sağlık ve bakım personelin otizm spektrum bozuklukları ve gelişimsel bozukluklar konusunda eğitilerek mesleki becerilerin geliştirilmesi hedeflenen; Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğümüz iş birliğinde geliştirilen “Beni Fark Et” projesinin açılış toplantısı 24 Ağustos 2021 tarihinde çevrim içi olarak yapıldı.

Açılış toplantısına Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ,  Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Zeliha SAĞLAM, Ankara Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Zülfikar AKELMA, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir KOÇYİĞİT, Sosyal ve Ekonomik Hayata Katılım Daire Başkanı Hulusi Armağan YILDIRIM ile Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Koruma Biriminden Proje Koordinatörü Uzm. Dr. Nihal DURMAZ konuşmacı olarak katıldılar.

Açılış konuşmalarında Sevgi ve Çocuk Koruma Evlerinde çalışan personelin otizm konusundaki farkındalığını artırmanın erken tanıdaki önemine değinilerek bu konuda kurumlar arası iş birliğinin önemi vurgulandı.

Açılış konuşmalarının ardından, proje kapsamında ön test uygulanan 164 personele yönelik gerçekleştirilen eğitimde Uzm. Dr. Nihal DURMAZ, ‘Çocuk Sağlığı Açısından Çocuk Gelişimi Dönemleri ve Gelişimi’ konusunda; Uzm. Dr Gözde KANDEMİR, Otizm Spektrum Bozukluğunun Tipik Özellikleri Nelerdir?’ konusunda; Uzm. Dr. Ayşe Tuğba KARTAL tarafından ise ‘Otizmde Erken Tanı Ve Tedavi/Uygulanacak Gelişim Bozukluğu Testleri’ konusunda bilgiler verildi ve sunumlarda bulunuldu. Programın devamında otizmli çocuğa sahip ebeveyn tarafından deneyim paylaşımı gerçekleştirildi. Sunumların ardından soru cevap bölümüne geçilerek toplantı sonlandırıldı ve katılımcılara son test uygulaması yapıldı.

2021 Ekim ayında tamamlanması planlanan proje ile Ankara Sevgi ve Çocuk Koruma Evlerinde kalan çocuklar tarama testinden geçirilecek ve otizm tanısı alan çocuklarımızın takibi proje sorumlusu hekimler tarafından gerçekleştirilecek.