…
17 Haziran 2014, Salı

Bartın’da 1. Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu Yapıldı



Bartın İlinde evde sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla ilk kez düzenlenen 1. Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu Aile  ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Gazi Alataş’ın katılımlarıyla 18 Haziran 2014 tarihinde yapıldı.
 
Bartın İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen Sempozyuma çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi ile engelli ve hasta yakınlarının katıldı. Sempozyumun açılışında Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu,  Aile  ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Gazi Alataş, Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ve EVSAD Başkanı Uzm. Dr. Orhan Koç birer konuşma gerçekleştirdi.
 
Programda konuşan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu konuşmasında ”İnsanımıza yardım, bizim kültür coğrafyamızda ve dünyamızda  zaten var olan bir yapı. Tarihimizde bunu daha ziyade vakıflar icra ediyordu. Hatta bizim kültür coğrafyamızda ve dünyamızda; öyle ki sadece insanlar değil,  tüm canlılar için de destek olunuyordu. Yaratılan bütün varlıklara en iyi şekilde muamele etmek için gayret   ediliyordu. Biz böyle bir kültürden geliyoruz. O sebeple bugün devletimizin imkânlarının iyileştiği bu zamanda aynı hizmetlerin hem devletin ilgili kurumları hem bir dernek veya vakıf vasıtasıyla müşterekten veya ayrı ayrı yapılıyor olması bizim aslında geçmişimizdeki güzel hasletlerin tekrar canlanmakta olduğu ve varlığını hissettirmeye başlayan güzel bir örnektir. Ailelerin, yaşlılarımızın kendi yuvalarında ve kendi aile ortamlarında beraber yaşıyor olmaları aslında bizim ailelerimizin de sağlam kalmalarının  en önemli sebeplerinden bir tanesidir. Bartın’ımızda biliyorum ki bu manada bir sıkıntı yoktur. Aileler tüm bireyleriyle çok uyumlu, güzel ve temiz bir şekilde yaşıyorlar. Ben bu sebeple Bartın’daki ailelere teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum’’ dedi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşar Yardımcısı Gazi Alataş konuşmasında “İllerimizde yapılan bu tür faaliyetler çok önemli. Bugüne kadar bu hizmetler kamu aracılığıyla yapılıyordu. Bu tür faaliyetler yerel kaynaklarla takviyeli yapıldığı zaman daha başarılı olduğunu görüyoruz. Burada Valilik ve Belediye gibi kurumlarımızın hizmetleri çok önemli… Sosyal hizmetler noktasında bizim önemli bir geçmişimiz var. Fatih Sultan Mehmet’in vasiyetnamesini incelediğimiz zaman bunu açık bir şekilde görebiliyoruz. Buradan ilham alarak ve modern teknikleri de ilave etmek suretiyle daha iyi bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu Sempozyumun Bartın’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum’’ dedi.
 
Sempozyum, açılış konuşmalarının ardından Bartın ilinde sunulan evde sağlık ve sosyal hizmetler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı bilgilendirme sunumlarıyla devam etti. Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri İletişim ve Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Yeşim Tutumlu “Bartın İli Evde Sağlık Hizmetleri” sunumu ile Bartın İlinde yapılan çalışmaları aktardı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kerim Bacıoğlu ise “Evde Bakım Hizmetleri ve Alternatif Sosyal Hizmet Modelleri” konusunda Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yapılan çalışmalar ve Bakanlığımız çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
 
Sempozyumda ayrıca Bartın Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden sorumlu hekim Psikiyatrist Yaşar Özmen, Bartın Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri ve Meslek Yüksek Okulu “Evde Hasta Bakımı Programı”nda görevli öğretim üyesi Elif Ünalan Özçelik de birimin tanıtımı ve çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
 
Sempozyumda gerçekleştirilen sunumların ardından Bartın İlinde “Evde Sağlık Hizmetlerin”de sorumlu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan yetkili grup, evde bakım ve sağlık hizmetlerinden yararlanmakta olan engelli, hasta ve yaşlı yakınlarının sorularını yanıtladı.   
 
Sempozyumun öğleden sonraki bölümünde, Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri Entegrasyon Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantının ardından, evde bakım ve sağlık hizmeti alan hasta ziyaretleri sonrası Sempozyum sona erdi.

$(document).ready(function() { $("a[rel=546a06a2369dc51ad4b0b354]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });