…
07 Mayıs 2014, Çarşamba

Bakım Hizmetleri Personeline Yönelik Eğitim Serisi



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinesinde Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı bakım kurumlarında hizmet veren personele yönelik  bir dizi eğitim programı düzenlendi.
 Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri Meslek Elemanlarına Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı (28 Nisan- 02 Mayıs 2014)
 
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinesinde ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen, "Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri Meslek Elemanlarına Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı" 28 Nisan- 2 Mayıs 2014 tarihleri arasında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi’nin katılımlarıyla Antalya ilinde gerçekleştirildi.
 
Taşra kuruluşlarında görev yapmakta olan 76 meslek elemanının katıldığı eğitim programına, Engelli Bakım Dairesi Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden katılan diğer eğitim görevlilerinin yanında, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’ndan Uzman Sosyal Çalışmacı Lütfullah Aksoy, Denetim Hizmetleri Başkanlığı’ndan Başdenetçi Niyazi Yılmaz, Denetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan Mimar Peral A. Tiryaki, Akdeniz Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Türkan Yılmaz, Turgut Özal Üniversitesinden Doç. Dr. Bilge Önal Dölek,  Karatay Üniversitesinden Doç. Dr. Kamil Alptekin, Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Serhat Kaymas olmak üzere toplam 11 eğitim görevlisi tarafından eğitimler verilmiştir.Soru-cevap şeklinde işlenen eğitim programı süresince derslerle eğitim katılımcılarının moral ve motivasyonlarının arttırılması amaçlandı.
 Huzurevi ve Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri Meslek Elemanlarına Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı (28 Nisan- 02 Mayıs 2014)
 
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinesinde ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen, "Huzurevi ve Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri Meslek Elemanlarına Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı" 28 Nisan- 2 Mayıs 2014 tarihleri arasında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi’nin katılımlarıyla Antalya ilinde gerçekleştirildi.
 
Eğitim programına, taşra kuruluşlarında görev yapmakta olan 88 meslek elemanı katıldı. eğitim programına, Yaşlı Bakım Dairesi Başkanı Zekeriya Ertaş ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünden katılan eğitim görevlileri yanında, Denetim Hizmetleri Başkanlığından Başdenetçi Niyazi Yılmaz, Denetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığından Mimar Peral A. Tiryaki, Akdeniz Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Türkan Yılmaz, Turgut Özal Üniversitesinden Doç. Dr. Bilge Önal Dölek,  Karatay Üniversitesinden Doç. Dr. Kamil Alptekin olmak üzere toplam 11 eğitim görevlisi tarafından eğitimler verildi.
 
"Psikyatrik Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Temel Düzey Psikyatri Hemşireliği ve Psiko-Sosyal Beceriler Eğitim Programı"
 
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinesinde ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde görev yapan "hemşire" ve "sağlık memuru" unvanındaki personele yönelik "Psikiyatrik Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Temel Düzey Psikyatri Hemşireliği ve Psiko-Sosyal Beceriler Eğitim Programı" 5-8 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki ilk grubun eğitimleriyle Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi’nin katılımlarıyla Ankara’da başladı.
 
Açılışı Hemşireler Haftası ile birleştirilen Ankara Doğa Residence Hotel’de düzenlenen eğitim programına 81 ilden Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde görev yapan "hemşire" ve "sağlık memuru" unvanındaki personel dört grup halinde katılmaktadır.
 
Eğitim programı kapsamında başlayan ilk gruba Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Engelli Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Birgül Özkan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selami Alkuş ve Doç. Dr. Gül Pınar, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Selma Doğan ve Melikşah Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Arguvanlı Çoban tarafından eğitimler verildi.
 
İlk grubun eğitim programı sonrasında eğitime katılan hemşirelerin Hemşireler Haftasını kutlayan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi’ye katılımcı hemşireleri temsilen Engelli Bakım Hizmetleri Dairesi’nden Uzman Hemşire Döne Arslan tarafından çiçek takdim edildi.