…
…
…
…
…
…
…
…
24 Mart 2024, Pazar İzmir, TÜRKİYE

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş İzmir'de Huzurevini Ziyaret Etti


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Narlıdere'deki huzurevine ziyarette bulundu.

Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Göktaş, huzurevi sakinlerinin hazırlamış olduğu el işi, resim ve takı sergisini gezdi.

Bakan Göktaş, huzurevi sakinleriyle sohbet ederek, onların taleplerini dinledi.

Yaşlıların rahat ve huzurlu bir ortamda kalmaları adına her türlü imkanı sağlamak için gayret sarf ettiklerini belirten Bakan Göktaş, "Büyüklerimizin başımızın üzerinde yeri var. Büyüklerimizin sağlıklı yaş almaları, her türlü ihtiyaçların karşılanması yönünde de her zaman yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Sizlere ne kadar değer versek az kalır. Sizler bizim başımızın tacısınız. Türkiye ve devlet olarak sizlerin her zaman yanınızdayız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını da ileten Bakan Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın huzurevlerimizle, büyüklerimizle ilgili o kadar titiz bir yaklaşımı var ki, imkan ve şartları çok yakından takip ediyor. Bizler de imkanlarımızı, sosyal hizmet modellerimizi sizlerin ihtiyaçları, günün koşulları doğrultusunda iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Bakan Göktaş, daha sonra huzurevi sakinlerinden oluşan Türk Halk Müziği korosunun seslendirdiği "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsüne eşlik etti.

Engelliler ve Aileleriyle İftar

Bakan Göktaş, buranın ardından İzmir İktisat Kongresi Binası'nda engelliler ve aileleriyle iftar yaptı.

Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler, şehit yakınları ve gazilere karşı sorumluluklarının olduğunu belirten Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletin hizmetine koştuklarını dile getirdi.

Bakan Göktaş, İzmir'e Bakanlık olarak aile ve sosyal hizmetler alanında 21,5 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "'Güçlü aile, güçlü Türkiye' hedefimiz doğrultusunda, insanı merkeze alan sosyal politikalar yürütüyoruz." dedi.

İzmir'de 15 sosyal hizmet merkeziyle vatandaşlara destek olduklarını anlatan Göktaş, şöyle devam etti:

"52 çocuk evinde 262 çocuğun aile sıcaklığında büyümelerini sağlıyoruz. Sosyal Ekonomik Destek Programı'mızla İzmir'de 6 bin 766 çocuğumuz için ailelere destek oluyor, aile birliğini ve bütünlüğünü koruyoruz. Bu programımızla İzmir'de ailelere 750 milyon lira kaynak tahsis ettik. 1 bakım ve rehabilitasyon merkezimiz, 5 umut evimiz ve 64 huzurevimizle yaşlılara ve engellilere yaşayabilecekleri sıcak yuvalar sunuyoruz. Evde bakım yardımımızla engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine destek oluyoruz. Bugün İzmir'de 20 binden fazla vatandaşımız bu hizmetten faydalanıyor."

Bakan Göktaş 22 yılda engelliler için eğitim, bakım, rehabilitasyon, istihdam ve erişilebilirlik başta olmak üzere her alanda önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, engellilerin bakımlarının evde yapılmasına öncelik verdiklerini, gündüz bakım ve rehabilitasyon merkezleri, Umut Evleri'yle hem engellilere hem de ailelerine destek olduklarını dile getirdi.

 "İzmir'de yeni bir başlangıç yapacağız"

Bakan Göktaş, 31 Mart'ta yapılacak seçime değinerek, "1 Nisan sabahında Cumhur İttifakı'mızla İzmir'de yeni bir başlangıç yapacağız. İzmir'in güzel insanlarıyla el ele vererek Sayın Hamza Dağ Başkanımızla yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Hamza Dağ'ın, engelliler ve aileleri için heyecanlandıran projelerinin olduğunu aktaran Göktaş, İzmir'e kazandıracağı mola evleri, engelli bakım merkezleri, eğitim ve finans destekleriyle onların hayatlarını kolaylaştıracağını kaydetti.

Bakan Göktaş, İzmir'in engelli dostu bir şehir olacağını söyleyerek, "Yeni dönemde de inşallah İzmir, gerçek belediyecilik diyerek yoluna devam edecek. İzmir hak ettiği eser ve hizmet belediyeciliğine kavuşacak." ifadelerini kullandı.