…
18 Mayıs 2017, Perşembe

Bakan Yardımcısı Ersoy: Bütün dezavantajlı kesimlerin, ülkenin bütün imkanlarından, eşit ve hakkaniyetli bir şekilde faydalanabilmeleri için çalışıyoruz


Sakine Kalyoncu Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin yıl sonu etkinliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Üsküdar'daki okul bahçesinde yapılan etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  Yardımcısı Ersoy, Bakan Kaya'nın rahatsızlığı sebebiyle konuşmayı kendisinin yaptığını ifade ederek, 2002 yılından bu yana otizm konusunda çok önemli farkındalıklar oluştuğunu söyledi.

 

Bütün dezavantajlı kesimlerin, ülkenin bütün imkanlarından, dünyanın nimetlerinden eşit ve hakkaniyetli bir şekilde faydalanabilmeleri için çok yoğun mücadeleler ve düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Bakan Yardımcısı Ersoy, şöyle konuştu:

 

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak tüm düzenlemelerin uygulayıcısıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm bu düzenlemelere sahip çıkmaya ve hayata geçirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Otizmli çocuklarımızla ilgili olarak, Türkiye’de farkındalığı en yüksek kesim ve sivil toplum kuruluşlarımızla, yetkili federasyonlarla yoğun bir çalışma içindeyiz. Otizm Eylem Planı’nı da hayata geçirdik. Basamak basamak uygulamalarını yapıyoruz ve süreçleri takip ediyoruz.”

 

Dünya genelinde otizm alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Birsen Başar da kendisinin de otistik olduğunu, eğitimle ve ailesinin desteğiyle artık ders verebilir hale geldiğini anlattı.

 

Konuşmaların ardından tören alanına gelen Bakan Kaya, Sakine Kalyoncu Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin etkinliklerini izledi.

 

Öğrenciler folklor gösterisinin yanı sıra yaptıkları çeşitli çalışmaları misafirlere sundu.

 

Okulun destekçilerinden Reyhan Kalyoncu, Bakan Kaya'ya katılımından dolayı çiçek takdim etti.

$(document).ready(function() { $("a[rel=5938fca8290eac2ba42ead17]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });