…
04 Şubat 2020, Salı Çankaya Ankara

Bakan Selçuk Açıkladı Sosyal Yardım Program Sayısı 43'e Yükseldi


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK, CNN Türk televizyonundaki canlı yayında ‘Hafta Sonu’ programında Hakan Çelik’in konuğu oldu. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK,  soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Genelinde 1003 Tane Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfımız Var

Bakan SELÇUK; devletin sosyal koruma şemsiyesinin sosyal hizmetler, sosyal yardımlar ve sosyal güvenliği kapsadığını belirterek, şu bilgileri verdi:

“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarını, Bakanlığımızın sahadaki kılcal damarları olarak nitelendiriyoruz. Türkiye genelinde 1003 tane Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız var. Deprem bölgesinde vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için ilk etapta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza geçen hafta 8 milyon lira kaynak aktardık. Buna ek olarak bu hafta 5 milyon lira kaynak daha aktarılacak.

Geçmişten bugüne baktığımızda ülkemiz ve milletimiz her zaman sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı diri tutmuştur. Biz de bunu kurumsal olarak devam ettirmeye gayret ediyoruz. Sosyal yardım programlarının kapsamını genişlettik.

2002'de dört programla başlamışken, şu anda 43 programımız var. Baktığımızda 2002'de 2 milyar lira olan sosyal yardım bütçemiz şu anda 55 milyar liraya ulaşmış durumda. Türkiye, sosyal devlet olmanın ötesinde ultra sosyal devlet niteliğinde."

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK; Türkiye'de nüfusun yüzde 9'unun 65 yaş üzerinde olduğuna dikkat çekti ve bu oranın ilerleyen yıllarda daha da artacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Yaşlı ve engellilere yönelik önemli politika ve uygulamaları hayata geçirdiklerini anımsatan Bakan SELÇUK, engellilerin erişilebilirliğiyle ilgili bir genelge hazırladıklarını, bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.