…
17 Mart 2017, Cuma

Bakan Kaya'nın 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı


Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, en değerli varlıklarımızdır. Onlara sağlıklı, aktif ve mutlu oldukları bir hayatı sağlamak hepimizin görevidir.

 

Ülkemizde yaşlı nüfusta gözlenen artış ve aile yapısının değişime uğraması gibi nedenler, yaşlılarımıza yönelik hizmetlerin önemini daha da artırmaktadır. Bakanlık olarak biz de yaşlı vatandaşlarımıza götürdüğümüz hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

 

Yaşlılık konusundaki politika ve uygulamalarımız ile her insan için farklı bir anlam ifade eden yaşlılık döneminin, hayatın en özel dönemlerinden biri olarak yaşanmasını hedeflemekteyiz. 

 

Bakanlık olarak, evde destek, evde bakım ve mobil hizmet anlayışıyla, yaşlılarımızın kendi sosyal çevrelerinde aile bütünlüklerini koruyarak hayatlarını devam ettirmelerini amaçlıyoruz. Onların toplum içinde kendi kendilerini idare edebilmeleri, üretken ve saygın bir şekilde mutlu bir yaşam sürdürebilmeleri temel gayemizdir.

 

Yaşlılarımızın kendi ailesiyle birlikte desteklenmesinin mümkün olamadığı durumlarda, ev ortamına yakın bir bakım hizmeti verebilmek için Yaşlı Yaşam Evlerimizi hayata geçirdik.

 

Ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma ihtiyaç duydukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. 

 

Yaşlılarımıza daha iyi yaşam koşullarını sağlamak en büyük görevimizdir. Bütün çabamız, üzerimizde emekleri olan eli öpülesi yaşlılarımızın huzur içinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak ve ihtiyaç duyduklarında devletimizin sıcak yüzünü onlara göstermektir. 

 

Üzerimizde emeği olan yaşlılarımız için yapacağımız her güzel iş, hem vicdani hem de insani sorumluluğumuzun gereğidir.

 

Bu vesile ile değerli büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftasını kutluyor ve ellerinden öperek, minnet ve şükran duygularımla birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum.